Geüpdatet: 2 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe gebruik je een actiecamera

21 Juli 2022

Een actiecamera is een kleine, lichtgewicht camera die ontworpen is om gedragen of bevestigd te worden aan een persoon of voorwerp bij extreme activiteiten zoals ski?n, surfen of base-jumpen. Actiecamera's worden steeds populairder bij zowel amateur- als professionele filmmakers vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid. De meeste actiecamera's hebben ingebouwde beeldstabilisatie om onscherpte te verminderen, groothoek-objectieven voor weidse uitzichten, en waterdichte behuizingen om onder water te filmen. Sommige hebben ook hulpstukken waarmee ze aan helmen, fietsen of andere voorwerpen bevestigd kunnen worden.

Bij het gebruik van een actiecamera moet je rekening houden met het volgende:

  • Framesnelheid: De beeldsnelheid is het aantal beelden per seconde dat de camera opneemt. Een hogere beeldsnelheid levert vloeiender beeldmateriaal op, maar neemt ook meer geheugen in beslag. Kies een beeldsnelheid op basis van waar je de opnamen voor zult gebruiken.
  • Resolutie: De resolutie is het aantal pixels in elk frame. Een hogere resolutie levert scherper beeldmateriaal op, maar neemt ook meer geheugen in beslag. Kies een resolutie op basis van waar je het beeldmateriaal voor zult gebruiken.
  • Opslag: Actiecamera's gebruiken verwisselbare opslagkaarten zoals SD-kaarten om beeldmateriaal op te slaan. Zorg dat je voldoende opslagruimte hebt voor je opnamen maakt.


Gerelateerde pagina's