Geüpdatet: 19 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe dekbed wassen?

20 December 2020

Een schone slaap

Je dekbed heerlijk schoon en fris houden is wel zo prettig, gezien je er tijdens de nacht meerdere uren onder doorbrengt. En dat iedere nacht, alle dagen van het jaar. Veel mensen weten niet dat het een goed idee is om naast uiteraard heel regelmatig je dekbedovertrek, hoeslaken en kussenslopen te wassen, je dekbed in principe af en toe ook een goede wasbeurt mag krijgen.

Niet alleen jij nestelt graag in jouw bed

Om tot het besluit te komen om je dekbed te wassen is het verstandig om niet te wachten tot je het vuil werkelijk ziet. Gezien je vele nachten doorbrengt onder je dekbed kruipt het nodige zweet en vele bacteriën in jouw geliefde dekbed. Het is dus fijn om je dekbed met regelmatig te wassen (met uitzonderingen daargelaten, daarover later meer). Niet alleen omdat dit schoner is, maar ook voor een positieve invloed op de levensduur van je dekbed.

Verschillende soorten dekbedden, verschillende soorten behandelingen

Sowieso is het goed om dagelijks je dekbed een beetje te laten luchten, maar af en toe je dekbed wassen is dus een prettige toevoeging. Hiervoor hoef je in de meeste gevallen niet naar een andere plek gespecialiseerd in het wassen van dekbedden; jouw dekbed kun je over het algemeen lekker in je eigen wasmachine wassen. Echter kun je niet jouw dekbed op ieder willekeurig wasprogramma en met iedere willekeurige temperatuur wassen.

Welk dekbed heb jij?

Is jouw dekbed van synthetische stof? Was je dekbed dan maximaal op 60 graden en was het niet vaker dan nodig, omdat dit geen positieve invloed heeft op de levensduur van je dekbed. Is jouw dekbed gemaakt van dons? Dan is het zaak voor een wol- of fijnwasprogramma te kiezen. Is jouw dekbed van zijde? Was je zijden dekbed niet in je eigen wasmachine, maar breng het naar de stomerij. Daarnaast is het ook van belang dat je het dekbed met regelmaat laat luchten. Is jouw dekbed van wol? In het geval van sommige wollen dekbedden is het mogelijk deze in jouw eigen wasmachine te wassen, maar wel alleen als dit volgens het label mogelijk is. Als dit niet het geval is, kun je je wollen dekbed naar de stomerij brengen. Gelukkig heeft wol de prachtige kwaliteit dat het zichzelf reinigt. Hierdoor blijft, mits je het met regelmaat lucht, over het algemeen langer goed voor je het dekbed naar de stomerij hoeft te brengen.

De algemene levensduur van je dekbed verlengen

Natuurlijk kun je niet eenzelfde dekbed je hele leven houden, maar mits je er goed voor zorgt gaat een fijn dekbed zeker wel 10 jaar mee. Naast dus regelmatig je dekbed te wassen of naar de stomerij te brengen, is het ook van belang dat je regelmatig je slaapkamerraam open zet. Ook kun je om bacteriën te verwijderen je dekbed in de vriezer leggen of in de buitenlucht laten luchten. Genoeg mogelijkheden voor een heerlijk schoon bedje dus.

{{id=1158,'Dekbed aanbiedingen'}}


Gerelateerde pagina's