Geüpdatet: 19 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe creeer je een kindvriendelijke eetruimte

24 Maart 2023

Een kindvriendelijke eetruimte creëren is essentieel voor gezinnen met jonge kinderen. Het zorgt ervoor dat je je kinderen betrokken kunt houden bij de maaltijd, zonder je zorgen te hoeven maken over hun veiligheid. In dit artikel geven we je tips en adviezen over hoe je een kindvriendelijke eetruimte kunt creëren met behulp van kinderstoelen, tafels, veiligheid, gemakkelijk schoon te maken materialen en decoratie.

 

Kinderstoelen

Een goede kinderstoel is een van de belangrijkste onderdelen van een kindvriendelijke eetruimte. Het zorgt ervoor dat je kind veilig en comfortabel aan tafel kan zitten. Hier zijn enkele tips bij het kiezen van een kinderstoel:

1. Veiligheid: Kies voor een kinderstoel die voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Dit betekent dat het een stabiele basis moet hebben, een veiligheidsgordel en een goede afstand tussen de zitting en de tafel.

2. Verstelbaarheid: Kies voor een kinderstoel die verstelbaar is in hoogte en zitdiepte. Dit zorgt ervoor dat je kind altijd op de juiste hoogte aan tafel zit, ongeacht zijn leeftijd of lengte.

3. Comfort: Kies voor een kinderstoel met een comfortabele zitting en rugleuning. Je kunt ook kiezen voor een kinderstoel met een afneembaar kussen, zodat je kind extra comfortabel zit.

4. Eenvoudig schoon te maken: Kies voor een kinderstoel die gemakkelijk schoon te maken is. Dit is vooral belangrijk als je kind zelfstandig leert eten, aangezien er dan vaak geknoeid wordt.

 

Tafels

Een geschikte tafel is ook belangrijk bij het creëren van een kindvriendelijke eetruimte. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de juiste tafel:

1. Afmetingen: Zorg ervoor dat de tafelhoogte geschikt is voor de kinderstoel die je hebt gekozen. Je kunt ook kiezen voor een verstelbare tafel, zodat de hoogte kan worden aangepast naarmate je kind groeit.

2. Veiligheid: Kies voor een tafel met afgeronde hoeken en randen, zodat je kind zich niet kan bezeren.

3. Materiaal: Kies voor een tafel die gemaakt is van een duurzaam en gemakkelijk schoon te maken materiaal, zoals hout of kunststof.

4. Opbergruimte: Kies een tafel met extra opbergruimte, zoals lades of vakken onder het tafelblad, om servies, bestek en andere eetgerei gemakkelijk op te bergen.

 

Veiligheid

Bij het creëren van een kindvriendelijke eetruimte is veiligheid van het grootste belang. Hier zijn enkele tips om de veiligheid van je kind te waarborgen:

1. Zorg voor voldoende ruimte rond de tafel, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan wanneer je kind rond de tafel loopt.
 
2. Zorg ervoor dat er geen scherpe voorwerpen of hete gerechten binnen handbereik van je kind liggen.

3. Plaats de kinderstoel op een vlakke en stabiele ondergrond.

4. Zorg ervoor dat de kinderstoel stevig op zijn plaats staat en niet gemakkelijk kan omvallen.

5. Gebruik altijd de veiligheidsgordel of het tuigje van de kinderstoel om je kind veilig op zijn plaats te houden.

 

Gemakkelijk schoon te maken

Een kindvriendelijke eetruimte moet ook gemakkelijk schoon te maken zijn, vooral omdat kinderen vaak knoeien tijdens het eten. Hier zijn enkele tips om de eetruimte gemakkelijk schoon te houden:

1. Kies voor een tafel en kinderstoel die gemaakt zijn van materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn, zoals hout, kunststof of gelamineerd materiaal.

2. Gebruik placemats of tafelkleden die gemakkelijk kunnen worden afgenomen of gewassen.

3. Zorg ervoor dat de vloer rond de eettafel gemakkelijk schoon te maken is. Kies bijvoorbeeld voor een harde vloer in plaats van tapijt.

4. Zorg ervoor dat je altijd schoonmaakdoekjes bij de hand hebt om gemorste vloeistoffen en etensresten snel op te ruimen.

 

Decoratie

Tot slot is het belangrijk om de eetruimte gezellig en uitnodigend te maken voor je kind. Hier zijn enkele tips voor het decoreren van de kindvriendelijke eetruimte:

1. Kies voor kleurrijke en vrolijke decoraties, zoals muurstickers, posters of schilderijen met kinderthema's.

2. Gebruik kindvriendelijk servies en bestek, zoals borden en bekers met leuke prints of figuren.

3. Decoreer de tafel met kleurrijke placemats of tafelkleden om de eetruimte aantrekkelijker te maken voor je kind.

4. Zorg voor voldoende natuurlijk licht en gebruik eventueel een dimbare lamp om een gezellige sfeer te creëren tijdens het avondeten.

Door deze tips en adviezen te volgen, kun je een kindvriendelijke eetruimte creëren waar je kinderen veilig en comfortabel kunnen genieten van hun maaltijden. Dit zorgt niet alleen voor een betere eetervaring voor je kinderen, maar ook voor meer rust en ontspanning voor jou als ouder.

Bekijk hier meer over kindvriendelijke eetruimtes


Gerelateerde pagina's