Geüpdatet: 30 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Ga je picknicken in je eigen tuin? Kies de juiste picknicktafel

01 Maart 2018

Niets is gezelliger dan heerlijk met vrienden en familie lekker te picknicken in de vrije natuur. Het is niet alleen lekker, maar ook leuk en gezellig. Bij het originele picknicken neem je een kleedje mee als je onderweg bent. Hierop kun je al het lekkers uit stallen en hier heerlijk van genieten. Als je denkt aan picknicken dan denk je aan een heerlijke combinatie van gezelligheid, mooi weer, fijne familie en vrienden, een lekker hapje en drankje. Hiervoor hoef je eigenlijk de deur niet uit. Wil je ook lekker picknicken in je eigen tuin? Dat kan zeker. Dan kun je ook gebruik maken van een handige picknicktafel, die je in je tuin kan zetten.

Veel mensen vinden het erg leuk om heerlijk in hun eigen tuin te picknicken. Natuurlijk kun je hiervoor een mooi picknickkleed uitspreiden, maar je kunt ook gebruik maken van handige picknicktafels, zoals je veel ziet op parkeerplaatsen naast de snelweg en andere openbare gelegenheden. De tafel en banken zijn in één geheel vervaardigd en zijn verkrijgbaar met én zonder ruggensteun.

Bekijk de kooptips:

Het materiaal van de picknicktafels

Een picknicktafel kan vervaardigd zijn uit diverse materialen. Het meest voorkomend is een picknicktafel, die vervaardigd is uit duurzaam hardhout. Denk hierbij aan geïmpregneerd dennenhout of grenenhout. Daarnaast zijn er ook bamboe picknicksets op de markt.

Het grote voordeel van hardhouten picknicksets is dat deze tafel zeer geschikt is tegen alle weersomstandigheden zoals regen wind en kou. Daarnaast vragen deze tafels zeer weinig onderhoud. Om de set mooi te houden, kun je ervoor kiezen om de set af en toe te schuren en te lakken, maar dit hoef je niet vaak te doen. Daarnaast zijn deze hardhouten sets uitstekend geschikt om te verven in iedere gewenste kleur. Op deze manier kun je de set volledig passend maken bij je tuindesign.

Opvouwbare picknicksets

Mocht je de voorkeur eraan geven om je picknickset op te bergen als je deze niet gebruikt, kun je kiezen voor opvouwbare picknicksets. Deze gebruiksvriendelijke sets zijn eenvoudig in en uit te klappen zodat je de sets binnen een korte tijd kunt neerzetten en verwijderen. Het is zeer aan te raden om deze sets zeker op te bergen als je de set niet gebruikt. Aluminium is immers zeer gevoelig voor weersinvloeden.

Picknicksets voor kinderen

Tot slot zijn er veel picknicksets voor kinderen op de markt. Deze zijn verkrijgbaar in diverse materialen zoals hardhout en kunststof. Deze sets zijn verkrijgbaar met parasol. Het voordeel van dit laatste materiaal is dat de set uitstekend bestand is tegen weersinvloeden en makkelijk schoon te maken is. De kinderen kunnen heerlijk hun gang gaan in de tuin en er lekker gezellig samen een feestje van maken.

Als je een picknickset in je tuin hebt staan zul je zeker verlangen naar een mooie zomer, zodat je er veelvuldig gebruik van kunt maken. Op deze manier maak je een paradijsje van je tuin en zul je er vele gezellige uren in doormaken. Daarnaast zul je kunnen genieten van de meest heerlijke culinaire gerechten en hoef je niet bang te zijn dat je iets vergeten bent omdat je gewoon thuis kunt picknicken en hiervoor geen tas hoeft in te pakken.

Top Picknicktafel aanbiedingen


Top Picknickmand aanbiedingen


Gerelateerde pagina's