Geüpdatet: 1 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

De voordelen van nat versus droog kattenvoer

15 November 2022

Als het gaat om het voeren van je kat, heb je twee belangrijke opties: natvoer en droogvoer. Elk type voer heeft zijn eigen reeks voordelen die het tot de juiste keuze voor je huisdier kunnen maken. Hier een blik op de voordelen van nat versus droog kattenvoer, zodat je kunt beslissen wat het beste is voor je katachtige vriend:

Natvoer:

1. Natvoer heeft een hoger vochtgehalte dan droogvoer, wat gunstig is voor katten die uit zichzelf niet genoeg water drinken. Het extra vocht kan helpen je kat gehydrateerd te houden en gezondheidsproblemen zoals urineweginfecties te voorkomen.

2. Natvoer is doorgaans ook hoger in eiwitten dan droogvoer, wat belangrijk is voor de ondersteuning van de spiermassa van je kat en om ze in het algemeen gezond te houden.

3. Natvoer heeft de neiging smakelijker te zijn voor katten dan droogvoer, dus als je kat kieskeurig is over zijn maaltijden, kan natvoer de betere optie zijn.

4. Omdat natvoer zachter en gemakkelijker te kauwen is, is het ideaal voor oudere katten of katten met gebitsproblemen die het eten van harde brokken bemoeilijken.

Droogvoer:
1. Droogvoer is betaalbaarder dan natvoer, dus als je op een budget zit, kan dit de betere optie voor je zijn.
2. Droogvoer bevat doorgaans minder calorieën dan natvoer, dus als je kat overgewicht of obesitas heeft, kan overschakelen op een droogvoer helpen om af te slanken.
3. Droogvoer bevat over het algemeen meer koolhydraten dan natvoer, wat sommige katten verkiezen als energiebron boven eiwit of vet.


Gerelateerde pagina's