Geüpdatet: 6 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

De voordelen van longboard skateboarden

15 November 2022

Longboard skateboarden wordt vaak gezien als een meer ontspannen activiteit dan zijn neefje, het gewone skateboarden. En hoewel het waar is dat longboards over het algemeen groter en dus langzamer zijn dan gewone skateboards, laat je niet misleiden - longboarden kan net zo'n intense activiteit zijn als gewoon skateboarden, vooral als het bergafwaarts wordt gedaan.

Er zijn veel voordelen aan longboard skateboarden, waaronder de volgende:

Longboard skateboarden is een geweldige training. Uit een onderzoek bleek zelfs dat longboarders meer calorieën per uur verbrandden dan mensen die op een loopband liepen! Dus als je op zoek bent naar een manier om wat lichaamsbeweging te krijgen zonder naar de sportschool te hoeven gaan, is longboarden misschien iets voor jou.

Longboarden is ook geweldig voor je geestelijke gezondheid. Van elke vorm van skateboarden is aangetoond dat het zelfvertrouwen vergroot en het stressniveau vermindert. En omdat longboarden vaak buiten in de natuur wordt gedaan, kan het ook helpen je stemming te verbeteren door je meer bloot te stellen aan zonlicht en frisse lucht.

Als je in een stedelijk gebied woont, kan longboarden een geweldige manier zijn om je door de stad te verplaatsen zonder je bezig te hoeven houden met verkeer of openbaar vervoer. Longboards zijn veel gemakkelijker te manoeuvreren dan fietsen, en ze nemen lang niet zoveel ruimte in beslag als auto's (om nog maar te zwijgen van het geld dat je bespaart op benzine!).

Tot slot is longboard skateboarden gewoon leuk! Het is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden of familieleden, en er gaat niets boven het gevoel om op je board een heuvel af te cruisen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde pro, longboarden is een leuke activiteit waar iedereen van kan genieten.


Gerelateerde pagina's