Geüpdatet: 1 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

De beste manier om te voorkomen dat je kat gaat krabben meubels

15 November 2022

Het is onvermijdelijk. Hoeveel je ook van je kat houdt, er komt een moment dat ze aan je meubels krabt. Maar er zijn manieren om dit te voorkomen, of in ieder geval de schade te minimaliseren.

Het eerste en belangrijkste wat je kunt doen is je kat een krabpaal of een andere geschikte uitlaatklep voor zijn krabdrang geven. Een krabpaal moet hoog genoeg zijn zodat je kat zich volledig kan uitstrekken, stevig genoeg om niet om te vallen, en bedekt met een materiaal dat prettig is om aan te krabben (zoals sisal of tapijt). Het is ook een goed idee om de krabpaal op een plek te zetten waar je kat graag rondhangt.

Als je kat al gewend is om aan meubels te krabben, zul je ze van die gewoonte moeten afbrengen. Dit kun je doen door het meubilair minder aantrekkelijk te maken om aan te krabben. Je kunt het bijvoorbeeld bedekken met plastic of dubbelzijdig tape (katten houden niet van plakkerige oppervlakken). Je kunt ook proberen sprays of naar citrus geurende producten te gebruiken die bedoeld zijn om katten af te schrikken van krabben.

Als deze methoden niet werken, moet je misschien je toevlucht nemen tot drastischer maatregelen, zoals ontharen. Dit is een controversiële procedure die alleen als laatste redmiddel moet worden overwogen. Bespreek met je dierenarts of ontklauwen geschikt is voor je kat en zorg ervoor dat je alle risico's begrijpt voordat je een beslissing neemt.


Gerelateerde pagina's