Geüpdatet: 17 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

De beste manier om je haar te verzorgen

20 September 2022

Je haar is je kroon op het werk, dus het is belangrijk om het goed te verzorgen. Of je nu lang of kort haar hebt, krullend of steil, er zijn bepaalde dingen die je kunt doen om je lokken er op hun best uit te laten zien.

Hier volgen enkele tips om je haar te verzorgen:

1. Was je haar regelmatig. Afhankelijk van hoe vaak je je haar wast, moet je dat misschien elke dag of om de dag doen. Als je vet haar hebt, moet je het misschien vaker wassen. Maar als je haar droog is, moet je het maar een paar keer per week wassen. Gebruik een milde shampoo en conditioner die je haar niet van zijn natuurlijke oliën ontdoen.

2. Overdrijf niet met warmtestyling. Als je föhns, krultangen of steiltangen moet gebruiken, gebruik ze dan op de laagste stand en houd ze niet te lang op één plek. Zo voorkom je schade aan je haar.

3. Bescherm je haar tegen de zon. Net als je huid kan je haar beschadigd raken door UV-stralen van de zon. Als je langere tijd buiten gaat zijn, draag dan een hoed of sjaals om je haar te bedekken.

4 . Wees voorzichtig bij het borstelen en kammen. Nat haar is bijzonder kwetsbaar, dus wees voorzichtig en trek er niet aan bij het borstelen of kammen door klitten. Begin onderaan en werk langzaam naar boven tot alle knopen eruit zijn.

5 . Trim die gespleten haarpunten. Na verloop van tijd kunnen de uiteinden van je haar beschadigd raken en splijten. Om dit te voorkomen (of in ieder geval te minimaliseren), laat je het regelmatig trimmen, elke 6-8 weken. Dit helpt ook om je kapsel er op zijn best uit te laten zien.


Gerelateerde pagina's