Geüpdatet: 21 April 2024

Dagaanbiedingen blog

De beste 10 navigatiesystemen van dit moment

12 Maart 2021

Ben je op zoek naar een nieuw navigatiesysteem? Lees dan dit artikel over de beste 10 navigatiesystemen van dit moment. Een navigatiesysteem is handig en veilig. Geen gedoe meer met kaarten of onduidelijke printjes waar je tijdens het rijden de weg mee moet kunnen vinden. Het navigatiesysteem is daarom onmisbaar geworden als we ergens naartoe willen, of je nu met de auto bent, op de fiets of te voet.

Hoe werkt een navigatiesysteem?

Met een navigatiesysteem kun je zien waar je bent en een route uitstippelen naar de gewenste bestemming. Een navigatiesysteem ziet waar je bent door een gps-verbinding. Het navigatiesysteem is uitgerust met een antenne waarmee gps-signalen ontvangen kunnen worden. Deze signalen worden uitgezonden door het gps-netwerk wat bestaat uit 24 satellieten die rond de aarde draaien. Waar je ook bent, je kunt altijd van minstens 4 satellieten een signaal ontvangen. Door die signalen berekent het navigatiesystem waar je bent. De meeste systemen kunnen dat tot 5 op meter nauwkeurig. In het geheugen van het navigatiesysteem zijn digitale kaarten geladen. Het systeem kan vervolgens doordat hij zijn positie weet bepalen waar op de kaart hij zich bevindt. Vervolgens kun je een route uitstippelen door een eindbestemming in te voeren. Dat kan een adres zijn of een ander gps-coördinaat. Het navigatiesysteem berekent vervolgens de route.

Routes en kaarten

Vaak geeft een navigatiesysteem meerdere route opties waar je uit kunt kiezen. Je ziet in het scherm hoe de route loopt, wat de afstand is en de geschatte reistijd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een economische route, een snelle route of de meest korte route. Meestal kun je ook allerlei voorwaarden instellen zoals ‘vermijd tolwegen’. Als je een route hebt uitgekozen geeft het navigatiesysteem de route weer. Hoe accuraat je route is hangt af van je kaarten. Er worden met enige regelmaat nieuwe wegen aangelegd. Als je een oudere kaart hebt kan je navigatiesysteem wel eens de weg kwijtraken omdat de nieuwe weg nog niet in zijn systeem staat en de oude weg is afgebroken. Het is daarom belangrijk om regelmatig de kaarten van je systeem te updaten.

Wat zijn de 10 beste navigatiesystemen

Er zijn natuurlijk meerdere soorten navigatiesystemen, voor auto’s, truckers, fietsen, motoren en zelfs ook voor wandelaars. Om geen appels met peren te vergelijken bekijken we nu de 10 beste navigatiesystemen van dit moment voor auto’s. Welk navigatiesysteem het beste is hangt af van je eigen voorkeuren en budget. Bij sommige systemen heb je ook een smartphone nodig om berichten over de actuele verkeerssituatie te ontvangen. Niet alle navigatiesystemen zijn evengoed te monteren in alle auto’s dus ook dat kan een bepalende factor zijn. En natuurlijk is het ook belangrijk waar je naartoe wilt, en of het navigatiesysteem over de juiste kaarten beschikt. Dus in willekeurige volgorde zijn dit de 10 beste navigatiesystemen:

  • TomTom Start 20 M- West Europa;
  • TomTom GO 520- World;
  • Garmin Drive 50LM SE- Europa;
  • RNS 510, alleen voor VW, Skoda en Seat;
  • Garmin Drivesmart 50LMT- Europa;
  • Mio Spirit 7500- West Europa;
  • Garmin DriveSmart 61 LMT-S- Europa;
  • TomTom GO 50- Europa;
  • Garmin Drive 60 LMT- Europa;
  • TomTom GO 6100- World.

 

Beste TomTom volgens de consumentenbond

 

 

{{id=1349,'Top 15 navigatiesysteem aanbiedingen'}}


Gerelateerde pagina's