Geüpdatet: 18 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

De 8 grootste fouten die je maakt bij het gebruiken van je vaatwasser

12 Juli 2022

Als het over afwasmachines gaat, denken we vaak dat we ze correct gebruiken. Er kunnen echter enkele slechte gewoonten zijn die we in de loop van de tijd ontwikkeld hebben en die onze afwasmachine in feite beschadigen en ervoor zorgen dat hij minder effectief werkt. Hier zijn 8 van de grootste fouten die je kunt maken bij het gebruik van je afwasmachine:

1. De vaatwasser overladen

Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken is het overladen van hun afwasmachine. Hierdoor kan de vaat er vuil uitkomen en kan ook de vaatwasser zelf beschadigd raken. Let er bij het inladen van je vaatwasser op dat je voldoende ruimte tussen de voorwerpen laat, zodat het water alle oppervlakken goed kan bereiken. Zet ook elk rek niet te vol, want ook dat verhindert een goede reiniging.

2. Voedselresten niet afschrapen

Voordat je je vaat in de vaatwasser doet, moet je zeker voedselresten afschrapen. Dit zorgt ervoor dat je vaat er schoon uitkomt en helpt ook de levensduur van je vaatwasser te verlengen. Het laten ophopen van voedselresten op je vaat kan uiteindelijk leiden tot verstopping en andere problemen in de vaatwasser zelf.

3. Te veel of te weinig afwasmiddel gebruiken

Een andere veel voorkomende fout is het gebruik van ofwel te veel ofwel te weinig afwasmiddel bij het uitvoeren van een cyclus. Als je te veel afwasmiddel gebruikt, kan dat overmatig sop veroorzaken, wat tot slechte schoonmaakresultaten kan leiden. Anderzijds, als je te weinig afwasmiddel gebruikt, komt je vaat er misschien niet zo schoon uit als je zou willen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je afwasmachine voor specifieke instructies over hoeveel afwasmiddel per cyclus gebruikt moet worden.

4 De voorwascyclus vergeten Als je afwasmachine een voorwascyclus heeft, vergeet die dan zeker niet! Deze cyclus helpt om grote stukken voedsel te verwijderen voordat de hoofdwascyclus begint, wat uiteindelijk zal resulteren in een schonere vaat in het algemeen.

5 Het filter negeren Na verloop van tijd kunnen bezinksel en voedselresten zich in het filter ophopen, wat tot slechte wasresultaten leidt en zelfs je Vaatwasser helemaal kan beschadigen als je het lang genoeg ongecontroleerd laat. Afhankelijk van hoe vaak je je vaatwasser gebruikt, is het over het algemeen aan te raden het filter om de 1-3 maanden schoon te maken.

6 Items verkeerd plaatsen in het rek We hebben het allemaal wel eens meegemaakt... proberen nog dat laatste pannetje of pannetje in het rek te zetten om te beseffen dat alles er nu zo dicht opeengepropt zit dat niets meer schoon wordt! Let er bij het inladen van je vaatwasser op waar elk voorwerp geplaatst wordt, zodat het water tijdens het wasprogramma alle oppervlakken goed kan bereiken.

7 Het vullen van de spoelglansmiddel-dispenser De meeste nieuwere modellen vaatwassers zijn uitgerust met spoelglansmiddel-dispensers die helpen vlekken te verminderen en de droogtijd te verbeteren . Hoewel het verleidelijk kan lijken om het gewoon "in te stellen en te vergeten" , is het regelmatig bijvullen van dit doseerbakje (volgens de aanwijzingen van de fabrikant) van cruciaal belang voor optimale prestaties.

8 Niet opvolgen van de instructies van de fabrikant Last but certainly not least is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen als je eender welk toestel in je huis gebruikt, alle instructies van de fabrikant lezen & opvolgen ! Elk model vaatwasser zal iets anders werken, dus jezelf vertrouwd maken met de functies & mogelijkheden ervan is essentieel om de best mogelijke resultaten te krijgen.


Gerelateerde pagina's