Geüpdatet: 19 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Beste koffer om mee te vliegen?

05 Juli 2019

Als je op vliegvakantie gaat, kun je uiteraard niet zonder een koffer die van een goede kwaliteit is. Vaak gaan ze op dit soort hectische locaties niet zachtzinnig om met je spullen. Het zal je toch niet gebeuren dat je je ondergoed één voor één op de bagageband ziet verschijnen? In dit artikel geven we je niet alleen inzicht aan welke eisen een goede koffer moet voldoen, maar we benoemen ook de beste koffers om mee te vliegen.

Uiteraard hangt de keuze voor een geschikte koffer af van de manier waarop je deze wilt gebruiken. Als je een stedentrip gaat houden en alleen met handbagage koffer gaat reizen, zul je hele andere eisen hebben dan op het moment dat je een grote stevige koffer nodig hebt waarin je je bagage voor drie weken vakantie moet vervoeren. Er zijn dus een aantal vragen die je jezelf vooraf moet stellen bij de keuze voor een geschikte koffer om mee te vliegen:

 • Wat zijn je vakantieplannen?
 • Hoe lang blijf je weg?
 • Hoeveel spullen neem je mee?
 • Welke eisen met betrekking tot kwaliteit zijn belangrijk?
 • Moet de koffer aan andere specifieke wensen voldoen?
 • Op welke factoren kun je goede reiskoffers selecteren?

  Als je de bovenstaande eisen voor een geschikte koffer op een rijtje hebt, kun je je keuze specificeren. Er blijven immers genoeg keuzemogelijkheden over en dan hebben we het niet alleen over design en uitstraling.

  Goede reiskoffers zijn makkelijk te vervoeren. Een goed handvat is hierbij uiteraard belangrijk maar ook de wieltjes onder de koffer maakt het vervoeren van je bagage een stuk makkelijker. Als de koffer vier wielen heeft, die 360 graden kunnen draaien én een dubbele (lichtgewicht aluminium) trekstang heeft, kun je letterlijk alle kanten op en merk je bijna niets van het gewicht dat je vervoert. Veel koffers zijn voorzien van twee handvatten, gekruiste inpakriemen en een tussenschot om het gebruiksgemak te vergroten. Het is uiteraard handig om erop te letten dat je koffer is voorzien van een adreslabel, je weet maar nooit…..

  Uiteraard is het belangrijk dat je je koffer goed kunt afsluiten. In dit opzicht kunnen we een driepuntssluiting (in plaats van een rits) zeker aanraden. Tegenwoordig is een TSA-slot eigenlijk wel een vereiste. De naam TSA staat voor ‘Transportation Security Administration’. De Amerikaanse beveiligingsmedewerkers beschikken over lopers om het slot indien gewenst te openen bij een controle. Je voorkomt hiermee dat de koffer (onherstelbaar) geforceerd open wordt gemaakt bij een controle van de douane.

  Tot slot is een effectieve rubberen afsluiting wel belangrijk. Hiermee wordt de koffer waterdicht en ben jij er zeker van dat je bagage droog overkomt, ook als het regent bij het in- en uitladen van je bagage.

  Materiaal van de koffer

  Uiteraard heb je ook diverse keuzemogelijkheden met betrekking tot het materiaal van de koffer. Een koffer van nylon is licht en voordelig maar zeker géén verstandige keuze als je gaat vliegen. Het materiaal heeft soepel karakter, maar is wel gevoeliger voor beschadigingen. De meest gebruikte materialen voor koffers om mee te vliegen zijn polycarbonaat en polypropyleen. Dit zijn immers harde materialen die minder gevoelig zijn voor beschadigingen. Polypropyleen is de voordeligste optie van deze twee en het minst krasbestendig. Polycarbonaat is erg buigzaam, licht van gewicht en erg stevig maar wel duurder. De laatste optie die we willen benoemen is een aluminium offer. Dit is een zeer stevige lichtgewicht koffer met een karakteristieke retro-look. De aanschafprijs van deze koffers zijn wel relatief hoog.

  De beste koffer om mee te vliegen

  Wil je weten welke koffer je nu het beste mee kunt nemen als je gaat vliegen? Kijk dan zeker naar dit onderstaande lijstje. Hieronder staan maar liefst 10 uitstekende suggesties voor je op een rijtje. We hebben ervoor gekozen om koffers te selecteren uit diverse prijsklassen en van diverse maatvoeringen om je een compleet beeld te geven. Het lijstje is dan ook niet op een specifieke volgorde weergegeven.

  Beste koffer om mee te vliegen? Bekijk het hier:


  Top Koffer set aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's