Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Beste bluetooth Speakers voor een mooie prijs?

05 Juli 2019

Bluetooth-speakers zijn tegenwoordig eigenlijk eerder lifestyle- dan technologieproducten. De meeste mensen hebben inmiddels wel een bluetooth speaker in huis. Het is namelijk de ideale gadget om je favoriete muziek overal te kunnen beluisteren. Met de zomer in aantocht is dat natuurlijk zeker geen overbodige luxe, want wat is er nu eenvoudiger dan onder het genot van een drankje een bluetooth-speaker buiten te zetten en de muziek van je smartphone of tablet richting de speaker te streamen? Ben je dus op zoek naar de beste bluetooth speakers voor een mooie prijs? Lees dan zeker even dit artikel. Hierin bespreken we waar je op moet letten bij de aanschaf en zetten we de beste voor je op een rijtje.

Wat is een bluetooth speaker

Natuurlijk zal zo goed als iedereen inmiddels wel eens van de term bluetooth speakers gehoord hebben en precies weten wat dit is, maar voor de leken onder ons toch nog even een korte uitleg. Een bluetooth speaker is een speaker zonder kabel die draadloos muziek kan afspelen dankzij een bluetooth-verbinding. De speaker beschikt over een ingebouwde accu of batterijen. Het draadloos afspelen wordt ook wel streamen genoemd en houdt in dat je muziek van een apparaat naar de luidspreker verstuurt zonder tussenkomst van een kabel. Bluetooth zit tegenwoordig zo goed als in alle (mobiele) apparaten ingebouwd. Vroeger was het leggen van een bluetooth-verbinding een complex proces maar tegenwoordig kun je twee bluetooth-apparaten, binnen enkele seconden met elkaar verbinden.

Waar op letten bij aankoop van een bluetooth speaker

Als je een bluetooth speaker gaat aanschaffen, zijn er een aantal zaken waar je even op moet letten. Bedenk van te voren goed waar en wanneer je de speaker gaat gebruiken. De kleinere varianten zijn namelijk heel gemakkelijk mee te nemen, maar de grotere varianten klinken vaak nét even iets beter.

Wat verwacht je van de accu? Er zijn namelijk bluetooth accu’s die 3 uur mee gaan maar er zijn ook accu’s op de markt die het met gemak 40 uur vol houden. Je zult begrijpen dat een accu van 3 uur sneller opgeladen is dan een accu van 40 uur.

Moet je bluetooth speaker (spat) waterdicht zijn? Ga je de speaker meenemen naar het strand of het zwembad of wil je deze alleen thuis en/ of in de tuin tijdens een BBQ of feestje gebruiken?

Moet de bluetooth speaker ook nog over andere features beschikken zoals een mogelijkheid om via de speaker een telefoontje aan te nemen. De meeste muziek zul je namelijk via je smartphone afspelen. Dan is het wel zo fijn dat je geen vreemde capriolen hoeft uit te halen als je gebeld wordt tijdens het streamen. Moet de bluetooth speaker je smartphone op kunnen laden? Dit zijn allemaal zaken om even over na te denken als je een bluetooth speaker gaat aanschaffen.

Beste Bluetooth Speakers voor een mooie prijs?

De prijzen van Bluetooth speakers lopen nogal uiteen. Je hebt al een goedkoop model voor een paar tientjes, Verwacht hier echter geen wereldklasse geluidsweergave van. Wil je een bluetooth speaker van een goede kwaliteit? Reken dan op een prijs vanaf € 100,-. Voor een echte top kwaliteit speaker betaal je al snel € 200,- tot € 300,-. Ben je op zoek naar de beste bluetooth speakers voor een mooie prijs? Dan hebben we hiervoor een lijstje samengesteld van maar liefst 10 zéér goede opties. Uiteraard hebben we voor dit lijstje géén specifieke volgorde aangehouden omdat we diverse soorten bluetooth Speakers (met verschillende prijsstellingen) bij je onder de aandacht willen brengen.

Beste bluetooth Speakers voor een mooie prijs? Bekijk het hier:


Top Bluetooth speaker aanbiedingen


Gerelateerde pagina's