Geüpdatet: 22 Februari 2024

Dagaanbiedingen blog

Alles over oprolbare OLED televisies

30 April 2021

De geruchten zijn werkelijkheid geworden

De geruchten over oprolbare OLED televisies gaan al een aantal jaar de wereld over, maar sinds een tijdje is het werkelijkheid: de oprolbare OLED televisie is op de markt. Echter is deze televisie momenteel niet bepaald voor iedereen weggelegd, gezien de televisie extreem prijzig is. En met extreem prijzig mag je ook echt aan extreem prijzig denken. Maar wat is een oprolbare OLED televisie eigenlijk?

De oprolbare toekomst

Om te beginnen is de beeldkwaliteit van een oprolbare OLED televisie zeer goed. Dat mag natuurlijk ook wel, wanneer je heel veel voor iets betaalt. Dit heeft te maken met waar OLED voor staat: Organic Light Emitting Diode. Bij dit scherm geeft iedere pixel individueel licht. Maar die beeldkwaliteit is niet wat de oprolbare OLED televisie zo speciaal maakt. Natuurlijk is die techniek in zichzelf al heel speciaal, maar dat is niet waar het hier om gaat. Waar gaat het hier dan wel om? De naam zegt het eigenlijk al: deze televisie kan opgerold worden. Een oprolbare televisie? Ja, het is echt waar. De toekomst is nu.

De afwezigheid van de televisie wanneer je hem niet gebruikt

Doordat de televisie dus oprolbaar is, is het mogelijk om de televisie te laten ‘verdwijnen’ wanneer je hem niet gebruikt. Dat is best fijn, gezien een televisie niet per se een mooi ding is om te zien. Daarnaast oogt je woon- of slaapkamer ook een stuk rustiger wanneer er geen televisie in het zicht is. Best prettig. Echter is het ook mogelijk de televisie voor een deel te tonen. Als je dit wilt, komt met een klik op de knop een deel van de televisie tevoorschijn. Hierop kun je dan bijvoorbeeld het weerbericht zien. Of wanneer je muziek aan het luisteren bent en de artiest met het desbetreffende nummer wel in tekst erbij wilt hebben. Wanneer je de televisie trouwens helemaal wilt laten verdwijnen of helemaal tevoorschijn wilt laten komen, duurt dit ongeveer 10 seconden. Ook gebeurt dit zonder geluid. Je kunt dus haast een goocheltruc met je familie of vrienden uithalen, mocht je deze televisie hebben. Ze kijken even niet, en weg is de televisie.

Tv-meubel en geluid

De televisie wordt geleverd met een tv-meubel, waar de televisie dus in kan verdwijnen. Als je een oprolbare OLED televisie aanschaft, hoef je deze dus nergens aan de muur te bevestigen of hier nog een los meubel voor te kopen. Dat mag ook wel, voor de prijs. Ook komt er met deze televisie zeer goed geluid door de geluidsinstallatie; om u tegen te zeggen.

Toekomstmuziek

Goed, de oprolbare OLED televisie is dus momenteel niet bepaald weggelegd voor ‘de gewone burger’. Wie weet dat dit in de toekomst verandert, gezien de ontwikkelingen snel gaan. Voor nu is dat echter nog toekomstmuziek, gezien de oprolbare OLED televisie nog niet lang op de markt is en geavanceerde technieken die ermee gepaard gaan best groots zijn. Maar wie weet, wie weet.

Wat is het verschil tussen OLED en QLED?

Top 15 OLED TV aanbiedingen


Gerelateerde pagina's