Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Accuboormachine, hoeveel volt?

19 December 2020

Hoe zwaarder de klus, hoe hoger het voltage

Als je besluit om een accuboormachine aan te schaffen, is het logisch als je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zo ontzettend veel opties. Maar waar moet je eigenlijk op letten? Wanneer je aan de slag gaat met een accuboormachine, is het belangrijk om te weten welke accuboormachine voor welke klus geschikt is. Een accuboormachine ziet er al gauw uit als een krachtig ding, maar dit betekent niet dat hij zomaar voor ieder materiaal geschikt is. De kracht wordt bij een accuboormachine bepaald door de accu, ofwel de spanning hiervan, welke in volt (voltage) wordt uitgedrukt. Je zult begrijpen: hoe hoger het voltage, hoe zwaarder de klus is die je met de accuboormachine kunt klaren.

De intensiteit van de klus

Om een goede accuboormachine met de juiste voltage aan te schaffen, moet je dus kijken wat voor soort klussen je aan wilt gaan. Zijn dit lichte klussen of zware klussen? Wil je in hout, steen, gips, kunststof of staal boren? Heb jij je accuboormachine vooral hobbymatig nodig of gaat het echt om het zwaardere geschut?

Verschillende klussen, verschillende voltage

Als jij jouw accuboormachine slechts voor kleine klusjes wilt gebruiken, zoals schroeven in een houten wand schroeven, heeft jouw accuboormachine niet heel veel vermogen nodig. Voor dit soort werk zijn accuboormachines van 10,8 volt of 12 volt prima om het werk gedaan te krijgen. Wanneer de ondergrond en het werk wat steviger is, is een 14,4 volt of 18 volt accuboormachine geschikter voor jou. Als de ondergrond waar jij mee aan de slag gaat steen of staal is, haal je het niet met de eerste de beste accuboormachine. In dit geval kan het zware werk het beste verricht worden met een accuboormachine vanaf 24 volt. De meest gebruikte accuboormachines zijn die van 18 volt. Wanneer je deze accuboormachine aanschaft, weet je over het algemeen vrij zeker dat je de meeste klussen die je wilt doen ook werkelijk kunt doen. Het meeste werk kun je verrichten met deze accuboormachine, behalve het echt zware werk, maar dat is voor de doorsnee klusser niet van toepassing.

Ook goed om op te letten

Naast het voltage zijn er ook andere zaken die goed kunnen zijn om op te letten voor je een accuboormachine aanschaft. Zo kan het zijn dat wanneer je lang achter elkaar wilt doorwerken, een enkele accu niet genoeg is. Bij sommige accuboormachines worden meerdere accu’s meegeleverd, maar dit is niet altijd het geval. Eventueel kun je dus een extra accu aanschaffen als dit nodig is voor je werkzaamheden. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede bits- en borenset bij je accuboormachine hebt. Zonder bits en boren kun je de accuboormachine namelijk niet gebruiken, dus dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om dus je accuboormachine optimaal te kunnen gebruiken is het aan te raden een complete bits- en borenset aan te schaffen bij de aankoop accuboormachine.

{{id=1414,'Accuboormachine aanbiedingen'}}


Gerelateerde pagina's