Geüpdatet: 30 Januari 2023

Dagaanbiedingen blog

15 inch laptop geschikt voor school?

26 Februari 2021

Je schoolwerk met een glimlach kunnen doen

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte laptop voor school, zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten en die je jezelf af kunt vragen om tot een juiste keuze te maken en daarmee de juiste aankoop te doen. Op deze manier kun jij je schoolwerk optimaal en met een glimlach doen en blijven doen.

Een laptop meenemen onderweg

Waarschijnlijk is het zo dat wanneer je je laptop nodig hebt voor school, je deze vaak mee wilt kunnen nemen. Misschien gaat dit alleen over een route van huis naar school, maar misschien zit jij daarnaast ook nog in de bus of zelfs in de trein. Ook wil je misschien af en toe in de bibliotheek werken en ga je na school nog af en toe ergens heen om af te spreken met mensen. Dit betekent dat de laptop vaak moet verplaatsen, waar je ook ruimte voor moet vrijhouden in je tas. Hierdoor is het fijn als de laptop die je mee moet nemen niet te groot van formaat is. De 15 inch laptop is hierdoor een fijn tussenformaat doordat hij vrij compact is. Het is niet voor niets zo dat de 15 inch laptop het meest wordt verkocht. Dit komt met name doordat hij een fijn formaat heeft om mee te nemen.

Lezen en schrijven

Of een 15-inch formaat laptop groot genoeg is voor jou, hangt er ook vanaf wat je erop wilt doen. In principe is het scherm van een 15 inch groot genoeg om het werk op te kunnen doen wat de meeste studenten op een laptop doen: huiswerk waarbij er geschreven en gelezen moet worden. Als jij al een vervolgstudie doet, zijn de teksten die je moet schrijven en lezen nog intensiever, waardoor het fijn is als de letters niet zo klein zijn dat ze naar gelang de tijd verstrijkt gaan dansen voor je ogen. Dat is bij een 15 inch laptop hoogstwaarschijnlijk niet het geval. Dit formaat laptop is groot genoeg om je in principe lang te kunnen concentreren zonder hoofdpijn te krijgen.

Films en video’s

Ook voor het kijken van video’s en films en eventueel bewerken van video’s is een 15-inch laptop in principe groot genoeg van formaat. Het zorgt ervoor dat je dit alles goed kan bekijken, maar is ook weer klein genoeg zodat deze hanteerbaar is voor onderweg, wanneer je bijvoorbeeld in de bus of trein zit.

Verschillende formaten

Naast het kiezen voor een 15 inch laptop, zou je natuurlijk ook voor een 13 inch laptop of een 17 inch laptop kunnen gaan. Op een 17 inch laptop is alles nog beter zichtbaar dan bij een 15 inch laptop. Echter is hij door het formaat niet makkelijk te hanteren wanneer je vaak en veel onderweg bent. Een 13 inch laptop is natuurlijk ook mogelijk, maar doordat dit scherm toch kleiner is dan bij een 15 inch laptop, kun je sneller last van je ogen krijgen tijdens het werken en kijken.

Beste 15 inch laptops

Top 15 inch laptop aanbiedingen


Gerelateerde pagina's