Geüpdatet: 1 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

De beste bordspellen voor volwassenen

28 Oktober 2022

Er zijn heel veel leuke bordspellen voor volwassenen. Maar, met zoveel opties kan het moeilijk zijn om te beslissen welke je moet kopen. Hier is een lijst van enkele van de beste bordspellen voor volwassenen, perfect voor spelletjesavond met vrienden of familie:

1. Catan: Dit klassieke spel draait om handel en het bouwen van nederzettingen op het fictieve eiland Catan. De spelers moeten grondstoffen zoals tarwe, baksteen en timmerhout verzamelen om huizen en wegen te bouwen. De eerste speler die 10 punten heeft, wint het spel.

2. Carcassonne: In dit legspel strijden de spelers om de grootste en beste stad in middeleeuws Frankrijk te bouwen. Het spel is gemakkelijk te leren maar moeilijk onder de knie te krijgen, waardoor het perfect is voor zowel casual als competitieve gamers.

3. Ticket to Ride: Ook een klassiek bordspel, Ticket to Ride laat spelers strijden om treinroutes door Noord-Amerika te voltooien. De speler met de meeste voltooide routes aan het eind van het spel wint!

4. Dominion: Dominion is een kaartspel waarbij spelers beginnen met een kleine stapel kaarten en dan tijdens het spelen meer kaarten toevoegen van verschillende stapels rond de tafel. Het doel is om aan het eind van het spel de meest waardevolle stapel kaarten te hebben.

5. Pandemie: In dit coöperatieve bordspel werken de spelers samen om te proberen de verspreiding van vier ziekten over de wereld tegen te houden. Met meerdere manieren om te winnen (of te verliezen) is Pandemic een spannend bordspel dat perfect is voor groepen die graag samenwerken aan een gemeenschappelijk doel.


Gerelateerde pagina's