Geüpdatet: 30 Mei 2024

Fietsstoeltje aanbieding kopen?

Tot 26% korting op alle Fietsstoeltjes

Met een veilig en comfortabel fietsstoeltje laat je je baby of kindje veilig kennismaken met fietstochtjes en met de grote buitenwereld. Of je nou een fietsstoeltje zoekt voor op je stuur of voor op je bagagedrager: er zijn verschillende modellen en accessoires die ervoor zorgen dat jullie samen een veilig en leuk avontuur buitenshuis kunnen beleven. Met een fietsstoeltje kan je kindje al in zijn of haar eerste levensjaar overal mee naartoe nemen. Tussen de fietsstoeltjes op deze pagina zit zonder twijfel een model dat uitstekend aansluit bij jouw behoeften en dat geschikt is voor jouw type fiets.

Welke soorten fietsstoeltjes zijn er

In grote lijnen zijn er twee types fietsstoeltjes. De meest bekende is het voorzitje, dat je op je stuurstang monteert. Al vanaf 9 maanden kan je kindje voorop, en voorzitjes zijn geschikt voor kinderen tot een jaar of drie. Je kindje zit veilig vóór je, is dan lekker dichtbij je en je kunt makkelijk contact met hem of haar hebben. Het nadeel is dat sturen door het extra gewicht wat lastiger wordt. Als je kind groter wordt, kan je daarom het beste kiezen voor een achterzitje dat, geschikt is voor kinderen tot 10 jaar oud. Een achterzitje heeft het nadeel dat je niet constant kunt zien wat je kind doet, maar het maakt sturen comfortabeler en het fietst een stuk lichter.

Welke accessoires heeft een fietsstoeltje

Een fietsstoeltje bestaat uit een zitting en een leuning met een veiligheidsgordel. Hierdoor zit je kindje lekker en veilig, en geniet het volop van jullie fietstochtjes samen. Sommige zitjes hebben ook voetsteunen en voetenbandjes om de voetjes en benen van je kindje te beschermen. Zitjes voor op je bagagedrager worden vaak geleverd met beschermende elementen, waardoor je kind niet in contact komt met het ronddraaiende achterwiel. Fietsstoeltjes zijn gemaakt om makkelijk (binnen een paar minuten) op de fiets gemonteerd te kunnen worden. Ze hebben een driepunts- of vijfpuntsgordel, die jij met één handbeweging kan openen en waardoor je kindje geen risico loopt om uit het zitje te vallen.

Lees meer
Filter direct op merk: Polisport

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200+
Laad meer fietsstoeltje aanbiedingen