Geüpdatet: 23 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Airfryer kopen? Hier moet je op letten!

26 Oktober 2018

Ben je op zoek naar een airfryer maar weet je niet goed welke je moet kiezen? Dat snappen wij volledig. Er is namelijk zoveel keus en de prijzen kunnen flink variëren. Om je te helpen bij het maken van een keuze hebben we een aantal punten op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kopen van een airfryer. Zo kan je op zoek naar de airfryer die het beste bij jou past.

Afmetingen

Let goed op de afmetingen van de airfryer. Heb je bijvoorbeeld beperkt opbergruimte, dan wil je de airfryer wel netjes en veilig op kunnen bergen en moet deze dus niet te groot zijn. Ook wil je niet dat de airfryer je hele keuken in beslag neemt als je deze gaat gebruiken. Bedenk dus vooraf hoe vaak je de airfryer denkt te gaan gebruiken, waar je deze neer wil zetten en of je deze wel kwijt kan in je opbergruimte.

Inhoud

De inhoud van de mandjes kan per airfryer verschillen. Er zijn verschillende maten, maar de meest gangbare maten zijn 800 gram, 1200 gram en 1400 gram. De airfryers waar je 1400 gram tegelijk in kan bakken staan bekend als de XXL airfryers. Voor een tweepersoonshuishouden is een airfryer met een inhoud van 800 gram in principe genoeg, ben je met meer dan 2 mensen dan raden we je aan om een grotere airfryer aan te schaffen.

Vermogen

Airfryers zijn te koop met verschillende vermogens. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de airfryer opwarmt en zijn temperatuur behoudt waardoor het eten ook sneller klaar kan zijn. Mocht je je airfryer echter ook mee willen nemen op vakantie of naar de camping, dan is een hoger vermogen misschien wel een nadeel omdat deze dan niet naar behoren werkt.

Bediening

Er zijn airfryers met een digitaal display met tiptoetsbediening, maar er zijn ook eenvoudigere modellen met draaiknoppen of -wielen, één voor de temperatuur en één voor de tijd. Deze zijn minder nauwkeurig in te stellen, maar apparaten met een display zijn soms onlogisch en geven irritante piepjes bij elke instelling. Bedenk dus goed wat jij prettig vind.

Budget

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, is het handig als je voor jezelf bedenkt hoeveel je bereid bent uit te geven aan een airfryer. Hierbij is het ook verstandig om te bedenken hoe vaak en waarvoor je de airfryer wil gaan gebruiken. Ben je van plan de airfryer iedere dag te gebruiken, dan ben je al snel bereid om er meer aan uit te geven dan wanneer je de airfryer bijvoorbeeld maar één keer in de maand gebruikt.

Bekijk hier een filmpje met een aantal tips!


Top Airfryer aanbiedingenGerelateerde pagina's