Geüpdatet: 19 Mei 2024

Batterijen aanbieding kopen?

Tot 50% korting op alle Batterijen

Er zijn diverse soorten batterijen in omloop. Je kunt kiezen uit oplaadbare batterijen en “weggooi” batterijen. Deze laatste optie moet je niet letterlijk nemen. Batterijen zijn schadelijk voor het milieu. Het is daarom goed om deze bij een speciale verzamelplaats in te leveren. Bij veel apparaten is voorgeschreven welke batterijen er nodig zijn. Dit heeft vooral betrekking op het formaat van de batterijen. AA-batterijen zijn de meest voorkomende batterijen. Deze batterijen worden ook wel penlight batterijen genoemd. Je vindt deze batterijen in onder andere afstandsbedieningen, wekkers, zaklampen en compact camera’s. De internationale code van deze batterijen is LR6. De oplaadbare variant heeft de code HR6 gekregen. AAA-batterijen zijn een maatje kleiner. Dit verklaart ook waarom deze batterijen ook wel potloodbatterijen of micro-batterijen genoemd worden. Deze batterijen zijn te vinden in afstandsbedieningen, koptelefoons en speelgoed. De internationale code van deze batterijen is LR3. De oplaadbare variant heeft de code HR3 gekregen. Zowel de AA batterij als de AAA batterij is verkrijgbaar met alkaline- en lithium techniek.

De 9 volt blok batterijen worden gebruikt bij apparaten met een hoog energieverbruik en continu gebruik zoals rookmelders. De internationale code voor deze batterij is LR61. Voor de oplaadbare variant moet je kijken naar de 6LR61. De C-batterij kennen we ook als een baby- of Engelse staafbatterij. Deze batterij heeft een wat dikker formaat en heeft LR14 als internationale code (HR14 voor de oplaadbare C-batterij). Ook deze batterij wordt gebruikt in zaklampen en speelgoed. De D-batterij (LR20 / HR 20) is weer een stap dikker. De andere naam die hiervoor gebruikt wordt is veelzeggend: de mono- of grote staafbatterij. Tot slot van dit rijtje benoemen we de kleine N-batterij, ook wel de lady batterij genoemd. De LR1 of de HR1 wordt gebruikt in onder andere alarmsystemen.

Naast deze “insteek-batterijen” zijn er ook kleine “inleg-batterijen” beschikbaar voor onder andere horloges, hoortoestellen en autosleutels. Ook deze knoopcel batterijen zijn voorzien van een eigen (internationale) code waarmee de maatvoering onderscheiden kan worden. Er is dus keuze genoeg in batterijen maar let op, er past maar één soort batterij in ieder apparaat.

Lees meer
Filter direct op merk: Duracell

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 1
€ 1 tot € 2
€ 2 tot € 5
€ 5 tot € 10
€ 10 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100+
 
Uitgelicht
Wehkamp Home alkaline batterijen 1,5v Penlite LR6 AA 16 pack + 1,5v LR03 AAA 8 pack (2 pack)
€15.95
€7.97
Laad meer batterijen aanbiedingen