Geüpdatet: 19 Juni 2024

Backgammon aanbieding kopen?

Tot 24% korting op alle Backgammon

Backgammon is een spel voor 2 spelers. Het is een race waarin al je 15 stenen zo snel mogelijk in een andere richting naar de overkant moeten komen. Door met een dobbelsteen te gooien wordt er bepaald hoeveel plaatsen je met 1 steen vooruit mag. Alleen de losse stenen kunnen door je tegenstander geslagen worden. Backgammon valt onder de categorie behendigheidsspel. Het spel zit vol actie en spanning en is voornamelijk als bordspel bekend maar tegenwoordig kun je het ook online spelen.

Backgammon is één van de oudste bordspelen ter wereld. Er zijn exemplaren van het spel terug gevonden die zo’n 5000 jaar oud zijn. Waarschijnlijk is het spel ontstaan in het toenmalige Sumerië, wat tegenwoordig Iran en Irak is. Vanuit daar heeft het spel zich over de wereld verspreid. Het is bekend dat het spel later in het oude Egypte gespeeld werd, en later in China. Ook de oude Grieken en de Romeinen waren verzot op dit spel. Zelfs Plato heeft er in zijn geschriften een vermelding van gemaakt. Uiteindelijk kreeg het spel de titel “The King of Games”. Deze bijnaam werd aan het spel toegekend omdat in sommige landen het spel alleen gespeeld mocht worden door de hogere klasse, de aristocraten en de koninklijke familie.

De naam backgammon werd voor het eerst gebruikt in het midden van de 16e eeuw. Over de oorsprong van de naam bestaat nog onduidelijkheid. Men vermoedt dat het een combinatie van de Welshe woorden baec (back) en cammaun (battle) of mogelijk de Midden-Engelse woorden van baec (back) en gamen (game) is. Edmond Hoyle, de bekende auteur van spelregels, publiceerde in 1745 een aantal spelregels van backgammon die vandaag de dag nog steeds kloppen. Het spel is een combinatie tussen behendigheid en geluk. Dat maakt het spel zo spannend.

Lees meer
Filter direct op merk: Hot

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200+