Geüpdatet: 17 April 2024

Afzuigkap aanbieding kopen?

Tot 57% korting op alle Afzuigkappen

Er zijn verschillende soorten afzuigkappen verkrijgbaar. De keuze begint al bij de installatie mogelijkheden. Er zijn schouwkappen die los worden geïnstalleerd, maar ook de (in het keukenkastje) geïntegreerde afzuigkappen. Mensen die geen kastruimte willen opofferen voor een afzuigkap, kunnen kiezen voor een onderbouw- of vlakscherm afzuigkap. Een down draft afzuigkap is hierbij ook een optie, deze lucht afzuiger is verwerkt in het aanrecht. Tot slot zijn er de plasma-afzuigkappen, die de lucht zuiveren met plasmatechnologie.

Er zijn twee manieren om de lucht af te voeren: door middel van een afvoerkanaal naar buiten (met een diameter van minimaal 12 cm, 15 cm is overigens beter als de lucht een lange afstand moet afleggen) of door middel van een intern mechanisch afvoersysteem. Een gladde, ronde afvoerpijp vervoert de lucht het best en heeft een positief effect op de hoeveelheid lucht die een kap kan verwerken evenals de afstand en de hoeveelheid bochten in de afvoer waarbij hoe minder hoe beter is. De afmetingen van een afzuigkap (standaard 60, 70 of 90 cm) zijn erg belangrijk. Deze moet minstens net zo breed zijn als het fornuis of de kookplaat. De afstand tussen de afzuigkap en een gaskookplaat moet minstens 65 cm zijn in hoogte. De meeste afzuigkappen hebben een capaciteit tussen de 200 en 800 m3/uur. Voor de luchtverversing van een open keuken is een hogere capaciteit nodig dan bij een gesloten keuken.

Tot slot is het goed om de voorzieningen van de afzuigkappen te vergelijken. Denk hierbij aan de hoeveelheid standen (3 is normaal), de beschikking over een intensieve stand, de verlichting, een timer, een randafzuiging en de beveiligings indicatoren.

Lees meer
Filter direct op merk: Amica

Filteren
Merken  
AEG

Toon alle merken


Prijs
€ 0 tot € 100
€ 100 tot € 200
€ 200 tot € 500
€ 500 tot € 1000
€ 1000 tot € 2000
€ 2000 tot € 5000+
 
Uitgelicht
ETNA AB791ZT
€729.00
€439.00
Laad meer afzuigkap aanbiedingen