Geüpdatet: 23 Juni 2024

Wijnglas aanbieding kopen?

Tot 46% korting op alle Wijnglazen

Zonder na te denken, schenk je een wijntje in de eerste de beste glas die je te pakken krijgt. Maar wist je dat voor een bepaald soort wijn ook een bepaald soort wijnglas hoort?

De reden waarom bepaalde soorten wijnen in een bepaalde soort wijnglas gedronken zouden moeten worden: omdat de wijnglas invloed heeft op de wijn. Zodra er zuurstof bij de wijn komt heeft dit invloed op zowel de geur als de smaak van de wijn.

De wijnglazen zijn het beste in te delen in 3 soorten. Wijnglazen voor witte en rosé wijnen, rode wijnen en voor mousserende wijnen. Voor witte en rosé wijnen worden kleine en smalle glazen gebruikt. Hierdoor blijft de wijn langer koel en komt er niet veel zuurstof bij de wijn komt. Hierdoor komen de fruitige aroma’s van deze wijnen naar voren. Voor rode wijnen is het juist belangrijk om wijnglazen te hebben met een brede opening zodat er juist zuurstof bij de wijn kan komen. Zodra er zuurstof bij de rode wijn komt komen de aroma’s van de wijn vrij wat voor een diepere smaak zorgt. Voor mousserende wijnen is het gebruikelijk om uit een smalle en langwerpige glazen te drinken. Dit zorgt ervoor dat eer weinig zuurstof bij de wijn komen en de bubbels behouden worden.

Nu dat je weet welke wijnglazen voor welke soort wijnen dienen is het tijd om op zoek te gaan naar de wijnglazen die bij favoriete wijn hoort. Bekijk het aanbiedingen overzicht hieronder!

Lees meer
Filter direct op merk: Rivièra Maison

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 1
€ 1 tot € 2
€ 2 tot € 5
€ 5 tot € 10
€ 10 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100+
 
Uitgelicht
Schott Zwiesel Fortissimo wijnglazenset - 18-delig
€169.00
€91.88
Laad meer wijnglas aanbiedingen