Geüpdatet: 23 Juni 2024

Dekbedovertrek aanbieding kopen?

Tot 77% korting op alle Dekbedovertrekken

Dekbedovertrek

Als je op zoek gaat naar een nieuwe dekbedovertrek dan is er best veel te kiezen. Hiermee doelen we niet op de verschillende formaten van het overtrek en de zeer ruime keuzemogelijkheden in prints maar ook op de materialen. Je hebt de keuze uit diverse materialen. Al deze materialen zijn verschillend in prijsstelling en hebben uiteraard ook diverse voor- en nadelen. De meest voordelige dekbedovertrekken zijn gemaakt van microvezel. Polyester en polyamide zijn de synthetische materialen die hier meestal voor worden gebruikt. Deze materialen nemen net als katoen veel vocht op, maar voelen wat gladder aan. In dat opzicht lijkt dit materiaal meer op satijn. De temperatuur regulatie van materialen als polyester en polyamide is wat minder en ademt het niet. Daarom kan een synthetisch dekbedovertrek wat warmer aanvoelen.

Katoen is de natuurlijke tegenhanger van microvezel. Dit is een zachte- en ademende stof die geschikt is voor iedere temperatuur. Daarnaast is de stof sterker en gaat dus langer mee dan microvezel. Het nadeel is wel dat er een hoger prijskaartje aan een katoenen dekbedovertrek hangt. Binnen de katoenen dekbedovertrekken is ook veel prijsverschil te onderscheiden. Hoe meer garen er gebruikt zijn, hoe beter de kwaliteit van het overtrek. De grotere krimp- en kreukgevoeligheid kan als nadeel van katoen worden gezien. Daarnaast zijn er nog verschillende wevingen waaruit gekozen kan worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit katoen/ satijn. Dit is een stof met een gladde en zachte structuur dat zeer luxueus aanvoelt. Flanel is een katoen draad (katoen-, wol- of synthetische vezels) dat wat opgeruwd is. Hierdoor wordt de structuur wat pluiziger, voelt het lekker zacht aan en het past zich zeer snel aan op de lichaamstemperatuur. Perkal katoen is een stof van hoge kwaliteit die met een speciale weving verbonden is. De prijsstelling van deze stof ligt dan ook hoger in vergelijking met de andere twee opties.

Je kunt ook kiezen voor gemengd katoen. Dit is een combinatie tussen microvezel (polyester) en katoen. De verhouding wordt in percentages weergegeven. Hoe hoger het percentage katoen, hoe natuurlijker het dekbed aanvoelt. Dekbedovertrekken van gemengd katoen heeft de positieve eigenschappen van een katoenen dekbed maar is door het polyester ook strijkvrij en valt erg mooi.

Lees meer
Filter direct op merk: AMBIANTE

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 5
€ 5 tot € 10
€ 10 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100+
 
Uitgelicht
Beliani AVONDALE - Beddengoed-Grijs-Katoen
€149.99
€69.99
Laad meer dekbedovertrek aanbiedingen