Geüpdatet: 18 Juni 2024

Strijkplank aanbieding kopen?

Tot 22% korting op alle Strijkplanken

Als je van plan bent om een strijkplank aan te schaffen, is het goed om met een aantal zaken rekening te houden. Allereerst is dit vanzelfsprekend de hoogte van de plank. Hierdoor kun je in de juiste houding werken en voorkom je dat je lichamelijke klachten krijgt door het strijken. De juiste hoogte van de strijkplank is dus afhankelijk van jouw lichaamslengte. Je moet er hierbij vanuit gaan dat je prettigste werkt als je de strijkbout op 10 centimeter onder je elleboog kunt voortbewegen. Het beste is om een in hoogte verstelbare strijkplank te kiezen. Dan weet je zeker dat je deze taak niet alleen hoeft uit te voeren! Naast strijkplanken om staand te strijken zijn er ook kiezen voor mogelijkheden om zittend dit werk te doen.

Naast de maatvoering is ook de vorm van het werkblad goed om rekening mee te houden. Als je voornamelijk textiel strijkt, werkt een smal werkblad met een puntig uiteinde het prettigst. Hiermee kun je op een keurige manier de kragen en boorden strijken. Als je veel textiel zoals beddengoed en tafellakens strijkt, kun je het beste kiezen voor een groot oppervlak om te voorkomen dat je onnodig veel het strijkwerk moet verschuiven. Overigens is het goed om er rekening mee te houden dat je een smallere strijkplank veel makkelijker kunt opbergen.

Tot slot is het goed om rekening te houden met je veiligheid tijdens het werken. Een snoergeleider zal voorkomen dat je over je snoer heen strijkt en werkt erg praktisch omdat je voorkomt dat dit snoer steeds hinderlijk in je werkgebied ligt. Daarnaast is het goed om te kijken of je strijkplank stabiel staat, zeker als je met een zware strijkijzer werkt. Veel strijkplanken zijn voorzien van antislipvoetjes. Hiermee voorkom je het verschuiven van de plank als je op een gladde ondergrond werkt. Als je met deze zaken rekening houdt bij de aanschaf van je strijkplank, zul je op prettige en veilige manier je strijkwerk kunnen uitvoeren.

Lees meer
Filter direct op merk: Brabantia - Leifheit

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 10
€ 10 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200
€ 200 tot € 500
€ 500 tot € 1000
€ 1000 tot € 2000+
Laad meer strijkplank aanbiedingen