Geüpdatet: 22 Juni 2024

Springvorm aanbieding kopen?

Tot 1% korting op alle Springvormen

Een springvorm is een handige oplossing om snel en gemakkelijk een taart te bakken. Vaak worden ze verkocht in setjes, waarbij de ene springvorm in de andere past en waardoor ze erg makkelijk kunnen worden opgeslagen in de keukenkast. Kies een springvorm die past bij het formaat van jouw oven, en je verandert je keuken in een kleine bakkerij.

Waarvan zijn springvormen gemaakt

Springvormen zijn bijna altijd van metaal gemaakt. De duurdere exemplaren van aluminium, en de goedkopere van een regering van blik. Metaal is bestand tegen de hoge temperaturen in de oven en stevig genoeg om krassen met bestek en andere ruwe behandelingen te overleven. Ook de sluiting die de springvorm bij elkaar houdt is van metaal gemaakt. Bak je taart in de gesloten springvorm en open na het bakproces de sluiting om de taart af te laten koelen en extreem gemakkelijk uit de vorm te halen. Daarmee heb je nooit meer last van vastklevend gebak, en kan je de vorm bovendien veel makkelijker reinigen. De meeste springvormen zijn voorzien van een speciale anti-aanbaklaag en kunnen daardoor nog makkelijker schoongemaakt worden.

Wat kost een springvorm

Een goede springvorm hoeft niet duur te zijn. Omdat het product van weinig materiaal gemaakt is (namelijk van een dunne metaalplaat) zijn de productiekosten beperkt. Voor minder dan een tientje heb je al een uitstekende springvorm van het door jou gewenste formaat. En voor iets meer geld heb je een set van drie stuks. Er zijn springvormen van minder dan 20 cm in doorsnede voor kleine cakejes met hoge randen, tot vormen met doorsnedes van 30 centimeter of meer die geschikt zijn voor de grootste ovens, en jouw hele gastenlijst van taart kunnen voorzien. Je kan ook kiezen voor speciale vormen zoals tulbanden, vierkante blikken en harten, waarmee je extra leuke taarten voor speciale gelegenheden tevoorschijn kan toveren. Maar de ouderwetse springvorm is gewoon rond.

Hoe kan je een springvorm schoonmaken

De meeste springvormen zijn door de speciale anti-kleefcoating niet geschikt om schoon te worden gemaakt in de afwasmachine. De bijtende chemicaliën in de tabletten of pods voor vaatwasmachines kunnen deze laag aanvreten. En ook als er geen speciale anti-kleeflaag op jouw springvorm zit, is hij vaak niet geschikt om in de vaatwasser te doen. Maar niet getreurd. Omdat de vorm in verschillende delen uit elkaar springt als je hem opent, is hij heel gemakkelijk binnen een minuut te reinigen onder de kraan. Gebruik daarbij een afwasborstel en wat afwasmiddel. Sommige vormen van blank metaal kan je daarna eventueel licht invetten met plantaardig vet. Maar ook zonder zo’n behandeling blijft een springvorm jarenlang in de juiste conditie en kan je er honderden taarten mee bakken.

Lees meer
Filter direct op merk: Kaiser

Filteren
Prijs
+