Geüpdatet: 22 Juni 2024

Luchtreiniger aanbieding kopen?

Tot 56% korting op alle Luchtreinigers

Ongemerkt ademen we vele duizenden keren per dag maar de lucht die we inademen is lang altijd zo fris en schoon. De lucht zit vol met allergenen. Dit is een verzamelterm voor (micro) fijnstof, pollen, vluchtige organisch stoffen, geuren, virussen en bacteriën. Uiteraard ademen we dit buiten in (waarbij het percentage in de stad uiteraard vele malen hoger is dan in een landelijke omgeving) maar zeker ook binnen. In veel gevallen is het percentage vervuiling binnenshuis vele malen hoger dan buiten het geval is. Het plaatsen van een luchtreiniger is een uitstekend alternatief om de luchtverontreiniging binnenshuis tegen te gaan. Zoals de naam al aangeeft zorgt een luchtreiniger ervoor dat de hoeveelheid vuildeeltjes aan de lucht wordt onttrokken. Hierdoor kan de kans op veel lichamelijk klachten zoals hoofdpijn, benauwdheid, droge ogen en een droge keel worden verkleind. Dit is uiteraard vooral merkbaar bij mensen die last hebben van allergie en astma.

Er zijn diverse soorten luchtreinigers waarvoor gekozen kan worden. Het belangrijkste onderscheid wordt gemaakt in de zuiveringstechniek. Een van de optie waarvoor gekozen kan worden is een luchtreiniger dat gebruik maakt van een filter. De vervuilde lucht wordt door het filter geperst en als schone lucht weer uitgeblazen. Bij deze optie is er de keuze tussen reinigers met een verwisselbare filter of met een filter dat permanent in de reiniger blijft zitten. In het laatste geval moet het filter met regelmaat schoongemaakt worden. Een andere optie is de keuze voor ionisatie. Deze luchtreiniger produceert positief en negatief geladen ionen en verspreidt die in de ruimte. Deze ionen kapselen de vervuilde deeltjes in de lucht in waardoor er een chemische reactie ontstaat die de vervuiling onschadelijk maakt. De meest geavanceerde luchtreinigers produceren niet of nauwelijks geluid bij het gebruik van de standaard instelling van het apparaat. Bij het gebruik van en hogere ventilator- of turbostand zal er iets van geluid hoorbaar zijn maar dit wordt vaak niet als storend ervaren.

Een luchtreiniger is een prima oplossing om overlast van stof en allergie te beperken of in sommige gevallen zelfs weg te nemen. Dit apparaat zorg voor letterlijke opluchting voor mensen die last hebben van de fijnstof van onder andere stuifmeel, pollen, uitwerpselen van huisstofmijt, huidschilfers, haren van huisdieren en diverse soorten schimmels. Daarnaast kan een luchtreiniger de zeer welkome verlichtende werking hebben voor mensen met COPD en astma. Eventuele tabaksrook is ook (voor een deel) uit de lucht te verwijderen met dit apparaat. Er zijn diverse soorten luchtreinigers waaruit gekozen kan worden. De keuze hiertussen is afhankelijk van jouw situatie. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden uit luchtfilters met een koolstoffilter. In dit filter zit een honingraadstructuur waarin actieve koolstof zit verwerkt. Deze koolstof heeft absorberende eigenschappen waaraan vervuilde stoffen zich binden. Er kan ook gekozen worden voor een HEPA filter. Deze letters staan voor High Efficiency Particulate Air. Deze luchtfilter heeft een zeer effectieve werking. Doordat zelfs deeltjes van 0,3 micrometer worden gefilterd, zullen stofdeeltjes en bacteriƫn uit de lucht verwijderd worden, met uitzondering van rook, smog en virussen. Een luchtreiniger met ionisator produceert een combinatie van positief en negatief geladen ionen en zal deze door de ruimte verspreiden. Hierdoor ontstaat een chemische reactie met vervuilde deeltjes (onder andere sigarettenrook), die hierdoor onschadelijk worden. Voor de volledigheid vermelden we dat er luchtreinigers zijn met UV filters maar deze optie wordt nauwelijks ingezet.

Naast de keuze met betrekking tot de methode van luchtzuivering, zijn er nog een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij de keuze tussen de diverse luchtreinigers. Het is immers zeker van belang om de capaciteit van de reinigers te vergelijken. De meest geavanceerde luchtreinigers beschikken over sensoren die zelf een vervuilde lucht detecteren en automatisch in werking treden. Dit is vaak zeer praktisch omdat overlast meestal geconstateerd wordt door de gevolgen. Tot slot is het van belang om uiteraard rekening te houden met de geluidsproductie en het design van de luchtreiniger want naast de neus hebben de oren ook wensen en het oog wil ook wat!

Lees meer
Filter direct op merk: Philips

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200
€ 200 tot € 500
€ 500 tot € 1000
€ 1000 tot € 2000+
 
Uitgelicht
AEG AX91-604DG Donkergrijs
€649.95
€299.00
Laad meer luchtreiniger aanbiedingen