Geüpdatet: 19 Juli 2024

Bokshandschoenen aanbieding kopen?

Tot 20% korting op alle Bokshandschoenen

Bokshandschoenen zijn handschoenen die worden gedragen bij het uitoefenen van de bokssport. Bokshandschoenen beschermen niet alleen de handen tegen blessures maar ook de tegenstander tegen de impact van de klappen die je er mee uitdeelt. Bokshandschoenen zijn zachter en ronder dan de handschoenen die worden gebruikt bij bijvoorbeeld kickboksen. De hardere, compactere en plattere handschoenen die bij deze sport wordt gedragen, mag bijvoorbeeld niet gebruikt worden bij training op een bokszak, omdat ze deze kunnen beschadigen.

Er zijn verschillende maten bokshandschoenen. Deze maat wordt bepaald aan de hand van het lichaamsgewicht van de bokser en wordt weergegeven in ‘OZ’ oftewel het Engelse ‘ounce’. Daarbij is 1 ounce 28,349 gram. De maat van een bokshandschoen ligt meestal tussen de 4 OZ en 20 OZ. De maten gaan per 2 OZ omhoog (dus 4 OZ, 6 OZ, 8 OZ etc.). Van oudsher geeft het aantal ounces alleen het gewicht van de bokshandschoenen weer, maar de pasvorm en maat van de handschoen stijgen in verhouding met de OZ. Dus: hoe hoger het aantal OZ, hoe groter de bokshandschoen is.

In bokshandschoenen wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende situaties. Voor elke situatie is er een geschikt type handschoen. Het onderscheidt zich tussen trainen op de bokszak, sparring (boks training met trainingspartner) en de echte competitie. Voor training op de bokszak worden vaak handschoenen gebruikt waarbij, in tegenstelling tot bokshandschoenen voor wedstrijden, de duim niet wordt genaaid om een onafhankelijke aan- en uittrekken van de handschoenen mogelijk te maken. Een ander verschil is de veel dunnere vulling van de handschoenen, waardoor je betere impact feedback krijgt. Hierdoor is het makkelijker om je stoottechniek te verbeteren. Je hebt dus zeer veel keuzemogelijkheden in bokshandschoenen. Om de equipement aan te schaffen die bij jou past, is het verstandig om je van tevoren goed te laten informeren.

Lees meer
Filter direct op merk: BUFFALO

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200+
Laad meer bokshandschoenen aanbiedingen
Bekijk ook