Geüpdatet: 24 Juli 2024

Vochtvreter aanbieding kopen?

Tot 1% korting op alle Vochtvreters

Vochtvreters

Een vochtvreter is eigenlijk niet meer dan een plastic bakje dat door middel van een chemische reactie condens en daarmee muffe geurtjes uit de lucht opneemt. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid in de betreffende kamer en krijgt deze ruimte weer een neutrale geur. Vochtvreters lenen zich vooral goed voor kleine ruimtes die niet goed geventileerd zijn. Je kunt daarbij denken aan kelders, garages of inloopkasten. Daarnaast zijn vochtvreters ook prima geschikt voor ruimtes waar bijvoorbeeld vocht verspreidende apparaten staan. Denk daarbij aan wasdrogers, wasmachines, een aquarium of de douche.

De vochtvreter bestaat meestal uit een kunststoffen bakje met daarin korrels van voornamelijk calciumchloride. Calciumchloride is een hygroscopische stof, net als bijvoorbeeld keukenzout. Dit zorgt ervoor dat het vocht aangetrokken en vastgehouden wordt. In het geval van calciumchloride gebeurt dit in extreme mate en daarom is het zo goed geschikt als vochtvreter. De korrelvorm zorgt voor een groot oppervlak dat in contact kan komen met de omringende lucht. Het calciumchloride reageert met de waterdamp in de lucht en vormt vervolgens pekel. Het water dat achterblijft is dus volstrekt ondrinkbaar!

De standaard vochtvreter bevat dus geen mechanische onderdelen en heeft geen elektriciteit nodig om te werken. Dit geeft als voordeel dat je ze, zoals eerder genoemd, in bijvoorbeeld de kelder, caravan, meterkast, tuinhuisje of een inloopkast neer kunt zetten. De term "vochtvreter" werd door Bison geïntroduceerd en is nog steeds een geregistreerde productnaam van dit merk.

Lees meer
Filter direct op merk: Benson

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 5
€ 5 tot € 10
€ 10 tot € 20+