Geüpdatet: 28 November 2021

Schaatsen aanbieding kopen?

Tot 29% korting op alle Schaatsen

Als je schaatsen gaat kopen, zul je merken dat je een ruime keuze hebt. Het is belangrijk om de schaatsen af te stemmen op je niveau en je gebruikers doelstelling. Er zijn diverse schaatsen verkrijgbaar. De authentieke Friese Doorloper is de traditionele schaats. Deze schaats zit onder een plateau, dat aan de schoen vastgegespt kan worden. Een ijshockeyschaats is de beste verkochte schaats van dit moment. Deze schaats wordt allang niet meer alleen gebruikt voor het beoefenen van de ijshockey sport. Een ijshockeyschaats onderscheidt zich met een goede wendbaarheid door een kort ijzer en een sterke ronding. Deze schaatsen hebben een hoog model en bieden daarmee een uitstekende bescherming. Daarnaast hebben deze schaatsen een prima demping. De schoenen kunnen door de gespen prima op maat gemaakt worden waardoor je de schaatsen makkelijk aan- en uit kunt trekken.

Ook de welbekende Noren worden veel gebruikt. Er wordt onderscheidt gemaakt tussen lage en hoge noren. Het verschil is ongeveer 3 centimeter. De hoge versie is meer geschikt voor de gevorderde schaatser. Doordat de schoen hoger is geplaatst, loopt een snelle schaatser minder risico dat de schoen het ijs raakt bij het schuin hangen als een bocht snel genomen wordt. Als er rechtuit geschaatst wordt, is er geen verschil. Een lage Noor zal meer stabiliteit geven. Als je kiest voor een combi-Noor kies je voor een combinatie van een skischoen en een Noor. Dit geeft meer balans en dus stabiliteit voor de enkels. Shorttrack schaatsen zijn extra hoge Noren met een lichte kromming in het ijzer. Hiermee kun je makkelijker bochten maken. Als je een gevorderde schaatser bent, kun je kiezen voor klapschaatsen. Een klapschaats beschikt over een constructie waar het ijzer langer op het ijs rust bij het maken van de schaatsbeweging. Hierdoor kan er een hogere snelheid worden bereikt. Het afzettende been kan immers volledig gestrekt worden, waardoor er meer kracht wordt overgebracht bij de beweging.

Een kunstschaats is speciaal ontworpen voor het kunstrijden. Het ijzer is hol geslepen en voorzien van zaagvormige tanden. Deze specifieke vormgeving maakt het maken van pirouettes en sprongen makkelijker. De hoge schoen van de schaats zorgt voor stabiliteit en steun. De schaatsschoen kan diverse vormgevingen hebben. De hardboot is gemaakt van hard PVC en heeft een zachte binnenschoen. Dit geeft veel steun bij de enkels. De softboot is gemaakt van nylon, polyester en/of mesh. Deze schoen is zachter en comfortabeler. Een semi-softboot is een tussenvorm. Je kunt je schaatsen kopen in dezelfde maat als je schoenmaat. Kies zeker niet voor een grotere schaats.

Lees meer
Filter direct op merk: Avento

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 10
€ 10 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200+
Laad meer schaatsen aanbiedingen