Geüpdatet: 22 Mei 2024

Regenjas aanbieding kopen?

Tot 30% korting op alle Regenjassen

Regenkleding wordt meestal gemaakt van polyester, polyurethaan en PVC. Dit zijn verschillende soorten plastic die worden gemaakt uit chemische stoffen. Daarnaast worden hier ook nog chemische stoffen aan toegevoegd om ze bepaalde eigenschappen te geven, bijvoorbeeld weekmakers om de kleding soepel te maken en kleurstoffen om ze in allerlei verschillende kleuren te kunnen verkopen. Op regenkleding wordt vaak coating aangebracht om de kleding (maar ook de naden) waterdicht te maken. Bij bijvoorbeeld buitensportkleding wordt vaak gebruik gemaakt van een zogenaamd membraan dat in de stof wordt verwerkt. Dit maakt de kleding niet alleen waterdicht, maar ook ademend. De coating of het membraan kan bijvoorbeeld bestaan uit polyurethaan, PVC, polyamide of Gore-Tex.

Regenkleding heeft vaak een specifiek wasvoorschrift. Sommige regenkleding mag je niet wassen omdat de coating dan kan beschadigen en de kleding daarna niet meer waterdicht is. Regenkleding met een membraan moet vaak juist wel regelmatig gewassen worden om het membraan schoon te houden zodat het waterdicht en ademend blijft.

Je kunt in ons land niet zonder goede regenjas. Hierin heb je zeer veel keuzemogelijkheden. Regenjassen draag je voor dezelfde doelstelling maar de ene regenjas is de andere niet. Dat zul je zeker merken als je de diverse opties in regenjassen vergelijkt. Je zult ook merken dat regenjassen niet meer alleen praktisch zijn zoals in het verleden het geval was. In het verleden kon je alleen kiezen voor saaie en vaak nietszeggende jassen, die je alleen maar droeg bij een regenbui en waar je zeker niet graag in gezien wilde worden. Dat is verleden tijd! Er zijn immers andere opties dan een regenjas van PVC. Je kunt nu een keuze maken uit leuke, hippe en trendy regenkleding met een veelzijdigheid aan designs. In veel gevallen zijn dit regenjassen die modieus zijn bij droog weer en je tegelijkertijd een optimale bescherming biedt tijdens natte omstandigheden. Je kunt hierbij kiezen uit diverse soorten regenjassen. Veel regenjassen zijn voorzien van een capuchon en vormen een combinatie met een regenbroek. Daarnaast zijn kun je ook kiezen voor een regencape en regenponcho als je dit praktischer vindt. Een regenjas is verkrijgbaar in een kort- of lang model. Uiteraard kun je kiezen voor dames-, heren of kindermodellen.

 

Een regenjas hoef je tegenwoordig niet meer te selecteren op waterdichtheid. Je mag er uiteraard van uitgaan dat een regenjas voor 100% waterdicht is. Een DWR-behandeling (durable water repellent) van de buitenkant van de regenjas, zorgt ervoor dat regendruppels vlot van die buitenkant afrollen. Dit wordt ook wel “afparelen” genoemd. Wat wel van belang is, is dat je regenkleding aansluit bij de doelstelling. Als je aan het wandelen, fietsen of een andere vorm van outdoor sport beoefent, is het van belang dat je regenkleding licht van gewicht is en tot een klein pakketje op te vouwen is. Dit is vaak minder van belang bij woon-werkverkeer. Daarnaast is het belangrijk dat een regenjas zoveel mogelijk een ademend vermogen heeft. Dit kan op twee manieren: microporeus (door ontelbare minuscule gaatjes in de stof) of hydrofiel (een aaneengesloten laag dat afzonderlijke moleculen doorlaat in tegenstelling tot vloeibaar water). Tot slot kun je regenjassen selecteren op punten als de verstelbaarheid van de kraag en de zakken, de kwaliteit van de rits, de hoeveelheid beschikbare zakken en de mogelijkheden voor extra ventilatie onder de oksels.

Lees meer
Filter direct op merk: Vaude

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200+
Laad meer regenjas aanbiedingen