Geüpdatet: 22 Juni 2024

VR bril aanbieding kopen?

Tot 37% korting op alle VR brillen

Met een VR bril kan je een denkbeeldige werkelijkheid ervaren. Deze bril bedekt je hele gezicht, waardoor je tijdens het gebruik niets van de buitenwereld meekrijgt. Hij laat je in een fictieve wereld rondlopen, en deze wereld ervaren. Soms kan je deze illusie nog uitbreiden met een koptelefoon en met VR handschoenen. Maar alleen een VR-bril is al voldoende om je een tijdje mee te nemen naar een totaal andere werkelijkheid, die compleet realistisch voelt.

Waar staat de term VR voor

VR of virtual reality neemt tje de gebruiker mee naar een denkbeeldige realiteit. De bril bevat een beeldscherm waarop deze realiteit geprojecteerd wordt. Doordat je blikveld volledig wordt omsloten door de bril zie je geen dingen in de echte wereld meer, en kun je compleet opgaan in de show of in het spel dat in de bril geprojecteerd wordt.

Wat voor soort ervaringen kun je blijven met een VR bril

Er is een groot aantal virtuele reality belevenissen die je met dit soort brillen kunt activeren. Voor elk soort systeem zijn meerdere apps verkrijgbaar.

  • Beleef zonder je luie stoel te verlaten een pretpark, een museum, een casino, een concert of een sportevenement - alsof je daarbij zelf aanwezig bent. Er zijn veel verschillende virtual reality games waarbij je rondloopt in een fantasy- of actiespel en daar zelf deel van lijkt uit te maken.
  • Ook hebben dit soort brillen commerciële toepassingen. Je kunt bijvoorbeeld als ondernemer een bouwproject of een nieuw product ervaren alsof je zelf in de showroom of op het bouwterrein staat.
  • Ontwerpers van complexe technische systemen gebruiken deze brillen om hun ontwerpen te bouwen en te bekijken vanuit elke gewenste hoek.
  • Een VR bril kan ook gebruikt worden voor therapeutische toepassingen: hij kan mensen met een fobie helpen om hun angsten te overwinnen door middel van exposure therapie. Bijvoorbeeld door te oefenen met vliegen of op grote hoogtes te balanceren, zonder dat er sprake is van een daadwerkelijk risico.

Lees meer
Filter direct op merk: Sony

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200
€ 200 tot € 500
€ 500 tot € 1000
€ 1000 tot € 2000+