Geüpdatet: 28 Oktober 2021

Vogelvoer aanbieding kopen?

Tot 1% korting op alle Vogelvoer

Wil jij een positieve bijdrage leveren aan de tuinvogel populatie en je gevleugelde vrienden bijvoeren op het moment dat ze het nodig hebben? Dan is er veel vogelvoer waaruit je kunt kiezen. Uiteraard zul je dit soort vogelvoer kunnen aanschaffen in de winkel, maar de kans is groot dat je ook standaard al voeding hebt dat je aan vogels kunt geven. Vaak trek je met zoutloze kliekjes al veel vogels aan. Vogels eten zaden, pinda’s, vetbollen, rozijnen en appels. Ook broodkruimels en (ongekookte) havermout wordt zeer gewaardeerd. Biedt géén zaken als vloeibare olie, margarine of zoute producten aan. Daarnaast is het goed om er rekening mee te houden dat pinda’s gevaarlijk zijn voor jonge vogeltjes.

Vogels houden van een gevarieerde maaltijd, maar je zult merken dat sommige voeding juist specifieke soorten aan zal trekken. Wil je graag roodborstjes in je tuin verwelkomen? Zij vinden gehakte pinda’s en vetbollen erg lekker, maar hun favoriete maaltje is absoluut een portie gehakte meelwormen. De koperwiek is een echte fijnproever. Deze vogel houdt van een maaltje van gewelde krenten en rozijnen. Fruit wordt zeer gewaardeerd.

Mezen hangen graag aan een vetbol of voedersilo, vinken en merels halen hun voer zonnebloempitten en onkruidzaden) van de grond. De wat meer schuwe vogels (zoals de heggenmus of de winterkoning) eten het liefst op beschutte plek dus onder de stuiken. . Strooi ook wat voer onder de struiken. Vogelsoorten als de specht, boomklever en de boomkruiper blijven het liefst zo dicht mogelijk bij de boom. Uiteraard hebben de vogels graag wat te drinken in de directe omgeving. Een schaal of ondiepe bak water is hiervoor voldoende. Om kraaien en meeuwen weg te houden kun je het beste een gaas of korf over het voedsel te leggen. Hou je ook je kat in je gaten of doe je die een belletje om?

Lees meer
Filter direct op merk: Excellent

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200
€ 200 tot € 500+