Geüpdatet: 19 April 2024

Scheenbeschermers aanbieding kopen?

Tot 1% korting op alle Scheenbeschermers

Bij veel sporten is het dragen van scheenbeschermers verplicht. Dit is terecht ook, een ongeluk zit in een klein hoekje en als vervelende blessures kunnen worden voorkomen moet je dit zeker doen! Er zijn zeer veel soorten scheenbeschermers op de markt. Je kiest de geschikte scheenbeschermers uit op basis van comfort en veiligheid. Als je gaat voetballen of hockeyen zijn er drie soorten scheenbeschermers. De meest eenvoudige scheenbeschermers steek je in je sok en zijn vast te zetten met een klittenband sluiting. Als je de sluiting vervelend vindt, kun je ook kiezen voor een scheenbeschermer die je met een band om het been vast kunt zetten. Daarnaast zijn er scheenbeschermers waarbij je de onderzijde als een sok kunt aandoen en de bovenzijde kunt vastzetten met de klittenband sluiting. Hiermee loop je minder kans op verlies van de beschermer tijdens een duel.

Er worden diverse technologie├źn toegepast in de moderne scheenbeschermers. Zoals de Reactive Protection Technologie, waarbij een eventuele klap wordt opgevangen over de gehele (rubber) beschermer of scheenbeschermers van het ultra sterke carbon fibre. Uiteraard zijn dit duurdere opties, maar bieden een betere bescherming. Uiteraard is het formaat van de scheenbeschermer van belang. Je kunt kiezen voor een scheenbeschermer die alleen bescherming biedt aan je schenen, maar ook aan een optie die bescherming biedt aan een groter deel van je onderbenen. Tevens zijn er diverse maten in scheenbeschermers. Dit is zeker van belang voor kinderen die in de groei zijn. Eigenlijk kun je hierop niet bezuinigen. Te grote of te kleine scheenbeschermers kunnen nare gevolgen hebben!

Scheenbeschermers voor vechtsporten zijn vaak gemaakt van synthetisch leer (ook wel skintex/synthetisch of PU genoemd). Leren scheenbeschermers zijn veel duurder terwijl de kwaliteit vrijwel gelijk is. Kickboksers die tegen een bokszak, pads of trapkussens zijn prima af met eenvoudige kickboks-scheenbeschermers die om je scheenbeen passen. Als je een professionele kickbokser of MMA-vechter bent, kun je beter voor een voorgevormde scheenbeschermer kiezen. Ook hierbij is de pasvorm en de hardheid van de materialen van belang. Omdat voorkomen beter is dan genezen.

Lees meer
Filter direct op merk: Nike - Erima - PUMA

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 10
€ 10 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200
€ 200 tot € 500+
Laad meer scheenbeschermers aanbiedingen