Geüpdatet: 24 Juli 2024

Digitale camera aanbieding kopen?

Tot 18% korting op alle Digitale camera's

Het is natuurlijk altijd fijn om memorabele momenten vast te leggen op de “gevoelige plaat”. In het verleden hadden we hier een fotocamera voor waar een rolletje in moest worden gedraaid, nu hebben we digitale mogelijkheden en kunnen we vrijwel onbeperkt foto’s maken. De juiste digitale camera hangt af van het doel. Er zijn zeer veel camera’s op de markt. In grote lijnen zijn die te onderscheiden in een systeemcamera inclusief spiegelreflex en compact camera’s. De compact camera’s (bestaat uit één stuk) zijn voor minder gevorderde gebruikers of mensen die het leuk vinden om af en toe een foto te maken. De systeemcamera is een camera met een verwisselbare lens. Deze camera heeft een tal van uitbreidmogelijkheden. Daarnaast is deze camera veel gedetailleerder in te stellen voor een mooie fotokwaliteit.

Fotocamera’s zijn op verschillende onderdelen te selecteren. Het aantal megapixels en resolutie geeft aan hoe scherp een foto is. Het aantal megapixels is vooral een indicatie van het formaat waarop de foto’s nog scherp afgedrukt kunnen worden. Voor de meeste foto’s tot A4-formaat zijn 10 megapixels al meer dan genoeg voor posters het dubbele. Daarnaast zijn de lenzen en zoomfuncties van belang. Bij lenzen wordt vaak een waarde in millimeters (mm) vermeld, deze geeft de brandpuntsafstand aan: de afstand tussen het midden van de lens en de beeldsensor van de camera (hoe kleiner de waarde, hoe meer in beeld). Groothoeklenzen hebben een kleine brandpuntsafstand, Telelenzen juist een hele grote. Met een grote brandpuntsafstand kunnen objecten van ver weg heel dichtbij gehaald worden. Wat betreft de zoomfunctie van een digitale camera wordt onderscheid gemaakt tussen digitale zoom en optische zoom. Bij digitale zoom wordt er ingezoomd op een reeds vastgelegd beeld, een optische zoom geeft een beter beeldkwaliteit, het haalt het beeld ook daadwerkelijk dichterbij.

Tot slot zijn (handmatige of automatische) instelmogelijkheden zoals scherpstelling, sluitertijden en diafragma maar ook speciale standen (zoals sport- of nachtstanden) en beeldstabilisatoren facetten die een keuze voor een digitale camera zullen bepalen. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de geheugen mogelijkheden en de verkrijgbaarheid van extra accu’s.

Lees meer
Filter direct op merk: Kodak

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 100
€ 100 tot € 200
€ 200 tot € 500
€ 500 tot € 1000
€ 1000 tot € 2000
€ 2000 tot € 5000
€ 5000 tot € 10000+