Geüpdatet: 22 September 2023

Aanzetstaal aanbieding kopen?

Tot 30% korting op alle Aanzetstalen

Een aanzetstaal gebruik je voor het scherp houden van een roestvrijstalen mes. Een aanzetstaal is een metalen staaf, waarin kleine ribbels zijn geslepen. Het metaal is harder dan het metaal van het mes, zodat bij het aanzetten alleen de bramen van het mes worden verwijderd en de snede weer helemaal glad wordt. Een aanzetstaal heeft ribbeltjes in de lengterichting. Hoe fijner deze ribbeltjes, hoe beter het aanzetstaal. Zodra de ribbels weggesleten zijn, moet je je aanzetstaal opnieuw laten opruwen. Een aanzetstaal is geschikt voor alle Europese en Amerikaanse messen, maar minder goed voor Japanse of keramische messen. Die zijn zo hard dat ze in het staal snijden en er niet beter van worden. Een aanzetstaal gebruik je in principe iedere keer dat je een mes gebruikt hebt. Zodra je klaar bent met snijden maak je je mes schoon en haal je deze langs je aanzetstaal. Zo zorg je dat je mes altijd in de perfecte conditie blijft. Daarna spoel je je mes nog een keer af om ervoor te zorgen dat er bij het volgende gebruik geen losse braampjes of ander slijpsel in het voedsel terecht komt.

Je kunt je aanzetstaal nog zo vaak gebruiken ieder mes wordt op den duur bot. Met een aanzetstaal verleng je de tijd van de scherpte aanzienlijk. AIs je mes eenmaal bot is geworden, kun je deze met een aanzetstaal niet meer scherp krijgen. Een aanzetstaal is er om je messen scherp te houden maar niet om je messen te slijpen. Hiervoor heb je een slijpsteen of een professional nodig. Zorg er op tijd voor dat je messen goed scherp zijn. Een scherp mes is veiliger dan een bot mes omdat je bij het snijden minder kracht moet uitoefenen. Goed geslepen messen snijden gemakkelijk door het voedsel, glippen niet weg en je hand raakt niet vermoeid.

Lees meer
Filter direct op merk: vidaXL

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 20+