Geüpdatet: 5 April 2020

Hamsterkooi aanbieding kopen?

Tot 34% korting op alle Hamsterkooien

In een hamsterkooi voelt jouw pluizige vriendje zich veilig, en vindt hij het comfort en de voorzieningen die zijn leven aangenaam maken. Er zijn verschillende soorten hamsterkooien, die als kenmerk hebben dat ze robuust zijn, verschillende inrichtingsmogelijkheden hebben, en makkelijk schoon te houden zijn.

  • Koop bijvoorbeeld een hamsterkooi met gecoate metalen tralies: die is stevig, gaat jarenlang mee, en het geeft je hamster de mogelijkheid om te klimmen.
  • Kies voor een kooi met een bovendeel van plexiglas, zodat je uitstekend kan volgen want je knaagdiertje allemaal onderneemt. Sommige kooien hebben juist een onderkant van echt glas, wat een perfect beeld geeft en niet bekrast kan worden door scherpe hamsternageltjes.
  • Kooien met uitwendige plexiglazen doorzichtige of ondoorzichtige buizen spelen in op de natuurlijke behoefte van hamsters om zich te verstoppen en door gangen heen te lopen.

Hamsterkooien zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, maar zijn tegenwoordig zeker niet duur meer. Voor een paar tientjes heb je een onderkomen dat je hamster al zijn natuurlijke behoeftes laat vervullen, en dat hem jarenlang een fijn onderdak verschaft.

Wat zit er allemaal bij een hamsterkooi inbegrepen

Hamsterkooien worden tegenwoordig vaak als totaalpakketten geleverd. Daarbij hoef je het onderkomen van je kleine vriendje niet zelf samen te stellen uit niet-passende onderdelen. Zo’n complete hamsterkooi kan de volgende elementen bevatten.

  • In de kooi is bijvoorbeeld een nesthokje inbegrepen, dat de hamster zal vullen met zacht nestmateriaal, en dat hem de vele uurtjes slaap geeft die het kleine diertje nodig heeft.
  • Een loopradje verschaft de hamster de mogelijkheid om lekker te rennen en zo fit en gezond te blijven.
  • Eetbakjes en drinkflessen zijn groot genoeg om voor één of meer dagen eten en drinken te bevatten. De drinkflesjes geven alleen water als de hamster er aan sabbelt, zodat hij alle water krijgt die hij nodig heeft, zonder dat de bak een vochtige bende wordt.
  • De onderkant van hamsterkooien is diep genoeg om alle bodemmateriaal (zoals beukensnippers) te bevatten, zonder dat de hamster het eruit kan gooien tijdens het graven.
  • Plastic plateautjes, trappen en buizen maken het onderkomen interessanter en zorgen ervoor dat je hamster het leuk blijft vinden om zijn kooi te verkennen.
  • Sommige hamsterkooien worden geleverd inclusief verschillende speeltjes van hout of touw, die hamster kan verrollen, waarop hij kan knagen om zijn gebit gezond te houden, en waarin hij kan klimmen. Hamsters zijn leniger en speelser dan veel mensen denken, als ze maar de juiste uitdagingen en stimulaties krijgen!

Voor welke kooi je ook kiest, het assortiment hamsterkooien dat je tegenwoordig kan kopen is uitstekend geschikt om jou huisdiertje zijn leven lang een eersteklas thuis te geven.

Lees meer
Filter direct op merk: Duvo

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 50
€ 50 tot € 100+