Geüpdatet: 26 Maart 2023

Afvoerdroger aanbieding kopen?

Tot 17% korting op alle Afvoerdrogers

Een afvoerdroger droogt het wasgoed en voert vervolgens de warmte vochtige lucht door middel van een slang direct af naar buiten. De doorsnede van de slang moet zo’n van 10 cm. bedragen en om energiezuinig bezig te zijn, moet je kiezen voor een lengte van maximaal 2 meter. Je plaatst deze slang met een vaste doorgang in bijvoorbeeld de muur of het dak. Hier zijn speciale muur- en dak doorvoeren voor beschikbaar. Indien een vaste aansluiting geen optie is, dan kun je overwegen om bij elke droogbeurt de slang door bijvoorbeeld het open raam te hangen. Het voordeel van een afvoerdroger is de eenvoudige opbouw van de wasdroger, waardoor deze afvoerdrogers vaak lang mee gaan. Een afvoerdroger is leverbaar met een trommel dat geschikt is voor 6, 7 of 8 kg was. Deze trommel kan gecombineerd worden met een wasmachine.

Veel mensen kiezen voor een (lucht)afvoerdroger, omdat deze enkele unieke voordelen biedt:

 • Een afvoerdroger blaast als enige alle vochtige lucht meteen naar buiten, terwijl andere drogers vaak maar 95% van de vochtige lucht kunnen verwerken en de rest in de ruimte zelf terug blazen waardoor het vies broeierig en plakkerig in die ruimte wordt.
 • Omdat er geen condens sensor en andere onderdelen in een afvoerdroger nodig zijn, zitten er simpelweg veel minder materialen in dit apparaat dan bij andere drogers. Hierdoor kan er ook veel minder kapot gaan, waardoor de gemiddelde levensduur erg hoog is.
 • De aanschafprijs van een afvoerdroger is lager dan een condens- of warmtepomp droger.
 • Lees meer
  Filter direct op merk: Zanussi

  Filteren

  Prijs
  € 0 tot € 500+