Geüpdatet: 4 Oktober 2023

Hondenshampoo aanbieding kopen?

Tot 63% korting op alle Hondenshampoos

Je hond af en toe wassen met hondenshampoo is niet alleen gezond, en zorgt dat je huisdier lekker ruikt. Het kan zelfs leuk zijn voor de hond én voor het baasje! Honden houden ervan om lekker vies te worden in de natuur, en in de bosgrond en de modder rond te rollen. Kortharige honden kunnen zelf hun vacht vaak redelijk op orde houden, maar langharige honden lukt dat minder goed. Niet alleen kan je hond onaangenaam gaan ruiken als hij smerig is geworden. Hij kan door een vochtige en vuile vacht ook gezondheidsklachten oplopen zoals ontstekingen, onderkoeling, huidirritaties en parasieten zoals vlooien en luizen. Om je hond weer schoon te krijgen is de beste manier hem een bad te geven met speciale hondenshampoo. Shampoo dus, die helemaal is afgestemd op de kenmerken van de huid van je hond.

Wat is hondenshampoo precies

Hondenshampoo is een product dat speciaal voor honden ontwikkeld wordt. Een van de kenmerken van de shampoo is dat hij de vetlaag op de houd van je hond niet aantast. Honden hebben onder hun vacht een natuurlijk vetlaagje, dat belangrijk is om de huid in goede conditie te houden en te zorgen dat deze niet uitdroogt. Heftige shampoos die voor mensen zijn bedoeld, bijvoorbeeld met etherische oliën of verrijkt met mineralen, zijn vaak juist bedoeld om vet uit het haar en dus ook van de hoofdhuid te verwijderen. Ook kan mensenshampoo stoffen bevatten waar honden allergisch voor zijn, en die zelfs giftig zijn als de hond ze later uit zijn vacht likt. Gebruik dus nooit mensenshampoo! Kies een hondenshampoo die 100% afgestemd is om jouw huisdier weer schoon en happy te krijgen.

Wat voor soorten hondenshampoo zijn er

De meeste hondenshampoos zijn geschikt voor de meeste soorten hondenvachten. Ze verwijderen vuil en vieze geurtjes, maken de hondenvacht minder geschikt als leefgebied voor bacteriën en parasieten, en hebben een geur en huidgevoel die door de hond niet als vervelend wordt ervaren. Er zijn ook speciale shampoos voor puppies die een nog gevoeligere huid hebben dan volwassen honden. En voor honden met extra lang haar zijn er weer andere shampoos, die vaak gecombineerd zijn met conditioner. Zodat de vacht van je hond er netter eruit gaat zien en makkelijker in model te borstelen of te aaien is.

Lees meer

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 2+